Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Alžirac deportiran iz BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Alžirac Mimoun Attou prva je osoba koju su vlasti Bosne i Hercegovine protjerale iz te zemlje nakon oduzimanja bosanskohercegovačkog državljanstva stečenog tijekom rata.

"Ocijenjeno je da ova osoba ugrožava nacionalnu sigurnost i poredak BiH. Vjerujemo da je povezan s ljudima koji su pod nadzorom s aspekta terorističkih aktivnosti", kazao je Dragan Mektić ravnatelj Službe za poslove sa strancima pri Ministarstvu sigurnosti BiH te dodao kako ga u petak citiraju banjalučke Nezavisne novine. Dodao je kako je Mimoun protjeran u Alžir.

Pročitajte i ovo Sarajevo Alarmantno stanje Sarajevo je drugi najzagađeniji grad na svijetu: Zbog kvalitete zraka godišnje umre 3300 ljudi Požar trgovačkog centra u Sarajevu - 6 Vatrogasci na terenu VIDEO/FOTO Gori trgovački centar u Sarajevu: Vatra zahvatila i hotel, čule se eksplozije

Mimoun (37) koji je iz BiH protjeran 9. prosinca u BiH je stigao tijekom rata a državljanstvo je stekao 1994. godine na temelju braka sklopljenog s državljankom BiH.

Do deportacije bio je nastanjen u Tešnju u središnjoj Bosni i nije registriran kao počinitelj kaznenih djela premda je bilo naznaka da se bavio iznuđivanjem novaca od poduzetnika u Sarajevu.

Iako se skrivao, policajci su ga pronašli u Tešnju te potom
protjerali iz zemlje nakon što je iscrpio sve mogućnosti pravne borbe za osporavanje odluke posebnog povjerenstva koje je provjeravalo državljanstva izdana osobama afro-azijskog podrijetla.

Prema ranijim navodima medija u BiH Mimoun je u BiH s još jednim Alžircem stigao još 1992. godine i to iz Pakistana.

Tamo je pak navodno boravio na graničnom području s Avganistanom pa se sumnjalo kako su obojica djelovali kao instruktori koji su sudjelovali u obuci mudžahedina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene