Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka s 5000 metara

Alpinist Željko Bockovac javio se iz Nepala: 'Dobro sam, svi smo na sigurnom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski alpinist Željko Bockovac, koji je u potresom pogođenom Nepalu, dobro je i na sigurnom, objavljeno je u nedjelju na njegovom Facebook profilu.

"Bockovac se javio s par poruka. Nalaze se na 5000 metara, nitko u njegovoj ekspediciji nije ozlijeđen, na sigurnom su. Zasad čekaju pa se vraćaju, nema daljnjeg penjanja. Hvala svima na porukama i podršci", piše na njegovom Facebook profilu.

Pročitajte i ovo Mount Everest Osvajanje Mount Everesta Zbog smrtonosne sezone mijenjaju se pravila: Slabi penjači i neiskusni voditelji uzrokuju probleme Slika nije dostupna Bazni logor sravljen Mount Everest: Potres izazvao lavinu i usmrtio 8 ljudi, hrvatski alpinist dobro

Bockovac nije na Mount Everestu na kojem je u lavini koja je zatrpala dio baznog logora izgubilo život najmanje 17 osoba, kazao je u subotu za Hinu alpinist i putopisac Stipe Božić.

Grozničava potraga za preživjelima u Nepalu: Spasioci kopaju golim rukama

Član Speleološko-alpinističkog kluba Ekstrem Makarska i planinarskog društva Mosor, Bockovac je 15. travnja stigao u Katmandu a u podnožju Baruntsea na istoku Nepala trebao je prema planu puta biti 25. travnja, kazao je Božić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene