Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Talijanska zrakoplovna tvrtka Alitalia je oko podneva otkazala tridesetak letova u zračnoj luci Rim-Fiumicino, prema televizijskoj postaji Sky TG 24, zbog štrajka u koji je dan ranije stupio dio osoblja na zemlji.


Kako piše agencija Telenews, koja ne navodi točne podatke, u utorak ujutro je u polasku otkazan 'manji broj letova, manje od deset', a u dolasku, među kojima su neki međunarodni letovi, 'veći je broj' otkazanih letova.

Otkazi koji su povezani s velikim poremećajima zbog održavanja skupa osoblja koje radi na ukrcaju putnika u zrakoplov i na preuzimanju prtljage, teško su pogodili putnike u ovo vrijeme božićnih blagdana.

Vezani članci Avion, ilustracija Ministarstvo prometa oglasilo se o pravima putnika u zračnom prijevozu, Vladu žestoko napala eurozastupnica Slika nije dostupna Štrajkaju njemački piloti - otkazano više od 300 letova

Razlog štrajka je politika zapošljavanja koju provode preuzimatelji Alitalije, skupina talijanskih poduzetnika u grupi Cai, prema zaposlenicima nove zrakoplovne tvrtke koja će službeno ugledati svjetlo dana 12. ili 13. siječnja.

Osoblje zamjera Cai-ju da, među inim, ne poštuje kriterije duljine radnog staža zaposlenika. Cai je 12. prosinca s Alitalijom potpisao ugovor o otkupu imovine talijanskog prijevoznika koji se našao na rubu stečaja.

Pregovori koje su u ponedjeljak vodili sindikati i predstavnici Cai-ja omogućili su da se približe stajališta i da se prekine štrajk.