Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kandidat SDP-a

Alija Behmen novi gradonačelnik Sarajeva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidat Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Alija Behmen izabran je u četvrtak za novoga gradonačelnika Sarajeva.

Na sjednici Gradskog vijeća, održanoj četiri mjeseca nakon lokalnih izbora provedenih u listopadu 2008., Behmen je uz potporu zastupnika SDP-a dobio i glasove zastupnika novoutemeljene Naše stranke (NS) te tako zamijenio Semihu Borovac, koja je protekle četiri godine bila na dužnosti gradonačelnice kao predstavnica Stranke demokratske akcije (SDA).

Pročitajte i ovo Učenici se oprostili od ubijenog Farisa Pendeka Tragedija u Sarajevu Učenici se oprostili od ubijenog prijatelja Farisa, objavili njegove posljednje riječi koje slamaju srce Sarajevo Alarmantno stanje Sarajevo je drugi najzagađeniji grad na svijetu: Zbog kvalitete zraka godišnje umre 3300 ljudi

Za zamjenike sarajvskoga gradonačelnika izabrani su proslavljeni bosanskohercegovački košarkaš Nenad Marković i Slobodan Nešković. Alija Behmen obnašao je dužnost predsjednika Vlade Federacije BiH od 2001. do 2003. godine, a trenutačno je zastupnik u Federalnom parlamentu.

Behmen je najavio kako će mu prva zadaća biti osigurati funkcioniranje Sarajeva kao glavnoga grada BiH i vratiti mu ovlasti koje je preuzela Sarajevska županija ostavljajući gradskim vlastima tek simboličnu ulogu.

Rezultati prošlogodišnjih općinskih izbora u BiH nisu sasvim provedeni jer još nije izabran gradonačelnik Mostara. HDZ BiH za mostarskog je gradonačelnika ponovno kandidirao Ljubu Bešlića, koji je na toj dužnosti bio i protekle četiri godine. Druga najjača stranka u Gradskome vijeću - Stranka demokratske akcije traži pak da novi gradonačelnik bude Bošnjak. Obje stranke, međutim, moraju osigurati potporu i Narodne stranke radom za boljitak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene