Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pod zaštitom UNESCO-a

Alep: Izgorjeli dijelovi najveće natkrivene tržnice na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veliki dijelovi najveće natkrivene tržnice na svijetu Medine u sirijskom gradu Alepu, koja datira iz 14. stoljeća i pod zaštitom je UNESCO-a, izgorjeli su gotovo do temelja u žestokim sukobima između pobunjenika i vladinih snaga.

Suk u središtu grada u ranijim je borbama ostao gotovo neoštećen, no u žestokim sukobima u subotu neke je njegove dijelove zahvatila vatra te su izgorjeli.

Mediji prenose kako još nije sasvim jasno na koji je način izbila vatra na tržnici, no aktivisti optužuju pripadnike vladinih snaga da su ispaljivali zapaljive metke, nastojeći odande istjerati pobunjenike.

Pročitajte i ovo Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih Slika nije dostupna Prizor koji lomi srca Pogledajte kako je ova djevočica odgovorila grozoti rata

>> U tijeku "odlučujuća" bitka za najveći sirijski grad

Vatra se proširila vrlo brzo, djelomično zbog toga što su male trgovine bile prepune sagova i tkanina. Mediji prenose kako je izgorjelo najmanje 1500 dućana.

Uništenje tržnice pod zaštitom UNESCO-a podsjetnik je na to da se u 18-mjesečnom sukobu u kojemu se obje strane bore za vlast i u kojemu je dosad ubijeno oko 30.000 ljudi, uništava i bogata sirijska kulturna baština.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene