Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pobjegle od rata

Fotografija njezine kćeri rasplakala je mnoge, a sada su obje na sigurnom: "Ganuta sam do suza"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svijet je pratio priču malene Vire i njezine majke. Majka joj je, prije nego su krenule na dugi put iz Ukrajine, na leđima napisala ime, prezime, broj telefona i podatke. To je trebalo pomoći u slučaju da se izgubi ili roditelji poginu.

Majke s djecom i dalje napuštaju ukrajinske gradove i bježe od bombardiranja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crno tržište zarobljenika Ukrajinski zarobljenik završio kod brutalnih vojnika čečenskog gospodara rata: "Kupuju ih od ruske vojske i odvode u Grozni" Avdijivka Novi gubici Ukrajina ostala bez dijela teritorija: Obećana pomoć Zapada nije stigla

S obzirom da su evakuacije duge i neizvjesne, mnoge majke na leđima manje djece pišu imena i prezimena, brojeve telefona i podatke koji će pomoći u slučaju da se dijete izgubi tijekom puta ili ostane bez roditelja.

Od rata su bježale i malena Vira i njezina majka Aleksandra. Aleksandra je objavila na Instagramu da su obje na sigurnom, u Francuskoj.

Piše da joj je Instagram preplavljen porukama podrške koje su je ganule do suza.

"Moj Instagram je preplavljen porukama u posljednja 24 sata. Ljudi nude pomoć i brinu se jesmo li na sigurnom. Ganuta sam do suza.
Samo želim svima dati do znanja da smo Vira i ja na sigurnom. Uspjeli smo prijeći granicu, a sada smo na jugu Francuske. Odsjeli smo kod volontera koji su nas pozvali i ponudili smještaj.
Na fotografiji Vira nosi rabljenu haljinu koju nam je poklonila brižna francuska obitelj.
Željela bih se zahvaliti francuskim volonterima i svima koji su nam pomagali i podržavali nas dok smo bježali od rata.
Najtoplije zahvaljujem narodu Poljske. Vaša velikodušnost i suosjećanje su neprocjenjivi. Vaša podrška je ono što nas drži.
Zatečena sam svom pažnjom koju sam dobila u ovih nekoliko dana, svima ću vam se javiti", napisala je Aleksandra Makovij.

Fotografija njezine Vire snimljena prije puta obišla je svijet. Aleksandra joj je na leđima napisala podatke s kojima bi se djevojčicu, u slučaju da se majci na putu nešto dogodi, moglo spojiti s obitelji.

O ratu u Ukrajini iz minute u minutu čitajte >>OVDJE.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene