Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

razočaran vlastima BiH

Vulin podržao Dodika: "Nikakva vojska neće stati između Republike Srpske i Srbije"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin rekao je u srijedu u Banjoj Luci da nijedna vojska neće moći razdvojiti Srbiju i Republiku Srpsku. Vulin je tako podržao stav srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da se usprotivi raspoređivanju Oružanih snaga BiH na istočnim granicama kako bi se pokušao smanjiti migrantski val koji se pojačava posljednjih dana.

"Dodik je bio veoma jasan da nikakva vojska neće stati između Republike Srpske i Srbije. Ne može biti oružja kada se odlučuje o tome da ono stoji između Srba s jedne i druge strane Drine", rekao je Aleksandar Vulin u Banjoj Luci nakon susreta s Miloradom Dodikom.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vulin u Srbiji Vulin podnio neopozivu ostavku na mjestu direktora BIA-e: "Odbijam postati dio antiruske i antisrpske histerije" Slika nije dostupna VUČIĆ BIJESAN Srbija od SAD-a traži konkretne dokaze za Vulina, prema njima ništa ne ukazuje da je umiješan u kriminal

Dodik, koji je i predsjedavajući BiH Predsjedništva, odbio je na sjednici predsjedništva održanoj u utorak prijedlog da se na istočnoj granici zemlje prema Srbiji i Crnoj Gori rasporede pripadnici Oružanih snaga BiH i europske policijske agencije za sigurnost granica Frontexa. Pojasnio je da se kao srpski član Predsjedništva BiH ne može suglasiti s time da se vojska raspoređuje na granici sa Srbijom i Crnom Gorom.

Zadnjih deset dana raste broj dolazaka migranata u Bosnu i Hercegovinu i od početka ove godine zabilježeno je više od 9000 ilegalnih ulazaka u zemlju, dok je u samo desetak dana u zemlju ušlo 750 migranata.

Ministar obrane Vulin je u izjavi za medije u Banjoj Luci zamjerio vlastima Bosne i Hercegovine što su njezine Oružane snage sudjelovale na vojnoj vježbi na kojoj su bili i pripadnici Vojske Kosova, koju je nazvao takozvanom.

"BiH ne priznaje Kosovo i samim time ne može priznati nikakvu vojsku tako da je to za nas bilo veoma razočaravajuće. Siguran sam da će se u BiH povesti razgovor o toj temi", kaže Vulin.

Nagovijestio je kako će službeni Beograd zadržati sadašnji smjer vojne neutralnosti, te da ova zemlja neće postati članica NATO-a dok je na njezinu čelu Aleksandar Vučić. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene