Govor Aleksandra Vučića na Kosovu (Foto: Dnevnik.hr)
Govor Aleksandra Vučića na Kosovu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je u razgovoru za agenciju Reuters da bi postizanje sporazuma između Beograda i Prištine trebalo podrazumijevati i jasna jamstva za ulazak Srbije u Europsku uniju 2025. godine, ali to, kako je ocijenio, mnogi europski čelnici, u vrijeme kada slijede izbori za Europski parlament, ne bi voljeli čuti.


"Ukoliko bismo mi postigli sporazum, Beograd i Priština, nedvojbeno je da bi Srbija morala dobiti jasna jamstva za ulazak u EU 2025. godine”, rekao je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić u intervjuu čije izvatke u četvrtak navečer prenose beogradski mediji.

Vezani članci Aleksandar Vučić (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL) Beograd traži reakciju na carinske mjere Prištine: Srbija spremna na pregovore ''kad se druga strana urazumi'' Aleksandar Vučić (Foto: AFP) Srbijanski predsjednik istaknuo tri cilja na Kosovu: "Najteži je dio zaštita državnih interesa i imovinskih prava"

Vučić je poručio kako bi bilo kakav dogovor Beograda i Prištine bio bolji od rješenja koje može donijeti netko treći.

"Albancima sam uvijek govorio - bolje je da se mi dogovorimo, nego da se svi drugi dogovaraju preko naše grbače, jer, koliko god bio težak i loš sporazum za obje strane, ako se mi dogovorimo između sebe, bit će mnogo bolje, nego da se mi ne dogovorimo ništa, pa da se drugi dogovaraju preko naših leđa", prenose beogradski eletronički mediji izvatke iz Vučićeva intervjua Reutersu. (Hina)