Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OPET O OPTUŽNICI

Aleksandar Vučić o suđenju hrvatskim pilotima:"Tko ubije djecu, mora odgovarati"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je iz hrvatskog Ministarstva pravosuđa priopćeno da neće postupiti po srpskoj zamolnici kojom se traži uručenje sudskih poziva četvorici pilota koje Srbija tereti za zločine na Petrovačkoj cesti, Aleksandar Vučić je poručio da im očito nisu bitna ubijena srpska djeca.

"To je postupanje po optužnici, pravomoćnoj, pravovaljanoj. Suđenje se nije moglo održati pred zagrebačkim sudom, ali trebalo je. Nisu zainteresirani za djecu, jer su to srpska djeca pa njihovo ubojstvo za njih nije šteta i razumljivo je da se za taj zločin mora suditi pred beogradskim sudom. Mi smatramo da su djeca – djeca, bez obzira na nacionalnost", rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u petak navečer.

On je istaknuo da onaj tko ubije djecu, za to mora i odgovarati, navodi TV Pink.

Pročitajte i ovo Sudski čekić OPTUŽENI PILOTI Hrvatska neće postupiti po zamolnici iz Srbije: "Dosadašnji tijek postupka ukazuje na grubo nepoštivanje prava"

Pročitajte i ovo Umirovljeni vojni piloti u Banskom dvorima - 1 VIŠI SUD U BEOGRADU Hrvatski piloti dobili poziv za suđenje u Srbiji, poznat datum prvog ročišta

"Međutim, to je valjda ta demokratska demokracija, pravo i pravda", zaključio je Vučić.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene