Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SRPSKI DRŽAVLJANIN

CRNA GORA Sinđelić priznao da je pripremao teroristički napad u kojem je trebao biti ubijen Milo Đukanović

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aleksandar Sinđelić, državljanin Republike Srbije, priznao je istražiteljima da je okupio ljude i osigurao im vojnu i policijsku opremu za teroristički koji je planiran u Crnoj Gori na dan izbora, prenosi B92.

Aleksandar Sinđelić priznao je istražiteljima da je okupio ljude i osigurao im vojnu i policijsku opremu. Priznao je također da je pomogao grupi ljudi da se okupe kako bi se u noći, 16. listopada  što brže i sigurnije dokopali zgrade Skupštine Crne Gore, piše podgorički list Pobjeda

Pročitajte i ovo Tivat - 3 Pokrenuti novi letovi Poznati tabloid nahvalio našeg velikog konkurenta: "Znatno su jeftiniji od Hrvatske, a nakon multimilijunskog ulaganja postali su mali Monako" Ruska vojska, ilustracija Stižu nove snage Mnogo Rusa posljednjih dana priključilo se vojsci: "Zbog ovog su željni osvete"

Sinđelić je, piše list, do detalja ispričao tijek priprema za planiranje terorističkog napada. Navodno je ispričao tko ga je angažirao i s kim je komunicirao iz Crne Gore u pripremi terorističke operacije. 

Njega se sumnjiči da je s Bratislavom Diklićem, bivšim šefom srpske Žandarmerije, organizirao kriminalnu skupinu koja je pripremala napade u Crnoj Gori. Sinđelić je saslušan u ponedjeljak u Istražnom zatvoru u Spužu, a za sada nije poznato koga je sve prokazao.

Pobjeda piše da su Sinđelića angažirala dva ruska nacionalista koja su vodila cijelu organizaciju u koju je, vjeruje se, bilo uključeno 500 ljudi

Identitet ruskih nacionalista nije objavljen, a oni su navodno od Sinđelića tražili da vrbuje članove kriminalne organizacije, spremne da 16. listopada izazovu nerede, pucaju na građane i likvidiraju premijera Milu Đukanovića.

Rusi su u Sinđeliću i Dikliću vidjeli saveznike zbog njihove prošlosti i radikalnih političkih stavova, pa su im ponudili prljave zadatke za koje su im, osim novca, jamčili i brojne povlastice. 

Prema pisanju Pobjede pitanje je dana kad će biti privedeni i ostali osumnjičeni, a za sada se očekuje uhićenje dvojice Rusa te političara jedne crnogorske opozicijske stranke

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene