Uhićenje navodnih srpskih terorista u Crnoj Gori (Foto: AFP)
Uhićenje navodnih srpskih terorista u Crnoj Gori (Foto: AFP)

Aleksandar Sinđelić, državljanin Republike Srbije, priznao je istražiteljima da je okupio ljude i osigurao im vojnu i policijsku opremu za teroristički koji je planiran u Crnoj Gori na dan izbora, prenosi B92.


Aleksandar Sinđelić priznao je istražiteljima da je okupio ljude i osigurao im vojnu i policijsku opremu. Priznao je također da je pomogao grupi ljudi da se okupe kako bi se u noći, 16. listopada  što brže i sigurnije dokopali zgrade Skupštine Crne Gore, piše podgorički list Pobjeda

Sinđelić je, piše list, do detalja ispričao tijek priprema za planiranje terorističkog napada. Navodno je ispričao tko ga je angažirao i s kim je komunicirao iz Crne Gore u pripremi terorističke operacije. 

Njega se sumnjiči da je s Bratislavom Diklićem, bivšim šefom srpske Žandarmerije, organizirao kriminalnu skupinu koja je pripremala napade u Crnoj Gori. Sinđelić je saslušan u ponedjeljak u Istražnom zatvoru u Spužu, a za sada nije poznato koga je sve prokazao.

Pobjeda piše da su Sinđelića angažirala dva ruska nacionalista koja su vodila cijelu organizaciju u koju je, vjeruje se, bilo uključeno 500 ljudi

Identitet ruskih nacionalista nije objavljen, a oni su navodno od Sinđelića tražili da vrbuje članove kriminalne organizacije, spremne da 16. listopada izazovu nerede, pucaju na građane i likvidiraju premijera Milu Đukanovića.

Rusi su u Sinđeliću i Dikliću vidjeli saveznike zbog njihove prošlosti i radikalnih političkih stavova, pa su im ponudili prljave zadatke za koje su im, osim novca, jamčili i brojne povlastice. 

Prema pisanju Pobjede pitanje je dana kad će biti privedeni i ostali osumnjičeni, a za sada se očekuje uhićenje dvojice Rusa te političara jedne crnogorske opozicijske stranke