456121
456121
456121
456121
456121

Ruski nacionalisti organizirali državni udar i planirali atentat na Đukanovića!

  • , 06.11.2016., 15:57
  • Autor:
  • komentara

"Organizatori kriminalne grupe, a to su bili nacionalisti iz Rusije, kao početnu maksimu uzeli su da se vlast u Crnoj Gori na čelu s Milom Đukanovićem ne može promijeniti na izborima i da je treba nasilno srušiti", istaknuo je tužitelj Milivoje Katnić.

 
 
 
 
Uhićenje navodnih srpskih terorista u Crnoj Gori (Foto: AFP)
Uhićenje navodnih srpskih terorista u Crnoj Gori (Foto: AFP)

Posebni državni tužitelj Crne Gore Milivoje Katnić kazao je danas na izvanrednoj konferenciji za novinare kako postoji osnovana sumnja da je u pokušaju nasilnog rušenja vlasti u toj zemlji uoči izbora uključena jedna tamošnja "politička struktura" te da je "jedna osoba iz te strukture preuzela upravljanje čitavom strukturom - političarima, teroristima i građanima te organizirana nasilni ulazak u Skupštinu".

Sigurnosne službe otkrile su kako je na području Crne Gore, Rusije i Srbije oformljena kriminalna organizacija kojoj je cilj bio izvesti teroristički napad.

"Organizatori kriminalne grupe, a to su bili nacionalisti iz Rusije, kao početnu maksimu uzeli su da se vlast u Crnoj Gori na čelu s Milom Đukanovićem ne može promijeniti na izborima i da je treba nasilno srušiti.

Formirali su kriminalnu organizaciju radi provedbe terorističkog akta koji su planirali izvesti 16. listopada u 23 sata. S tim su ciljem dvije osobe iz nacionalističkih struktura Rusije pozvale određenu osobu koja je okrivljena u ovom kaznenom predmetu, iznijeli mu plan i od njega tražili da ga raelizira uz sudjelovanje većeg broja ljudi koji bi participirali u točno određenim pravilima i imali točno određene zadatke u izvršenju ovog terorističkog cilja", kazao je Katnić na konferenciji za novinare.

Odjeci napetih izbora (Foto: Dnevnik.hr) - 2

Milo Đukanović (Foto: Dnevnik.hr)

Dodao je i kako je postojao dodatni plan da se izazovu nemiri. "Plan je bio da se nakon izbora u 23 sata kriminalci infiltriraju među građane te da nakon što političari izađu na pozornicu, svi uđu u Skupštinu i tamo se zadrže najmanje 48 sati. Bili su angažirani i strijelci koji bi lišili života Milu Đukanovića", naveo je Katnić i dodao da su identificirali o kojoj se političkoj grupaciji radi.

Na pitanje novinara gdje se nalaze dvojica osumnjičenih Rusa odgovorio je: "Specijalno tužiteljstvo Srbije imalo je te osobe pod svojim nadzorom. No, oni se više ne nalaze na području Srbije. Nalaze li se oni sada u Rusiji ili negdje drugdje, ne znam".

Vrhovni državni tužitelj Ivica Stanković istaknuo je da za sve iznesene tvrdnje "imaju dokaze", prenose crnogorske Vijesti.

Podsjetimo, crnogorska policija je u noći između 15. i 16. listopada uhitila 20 srpskih državljana zbog sumnje da su planirali izvesti teroristički napad. Za njih 14 određen je pritvor, dok ih je šest pušteno na slobodu. U međuvremenu je uhićena još jedna osoba.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se