Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dmitrij Kovtun rekao je kako je u slučaju bivpeg ruskog tajnog agenta možda riječ o samoubojstvu iz nehaja.


Bivši ruski tajni agent Aleksandar Litvinenko možda se slučajno ubio nakon rukovanja radiokativnim materijalom, rekao je ključni osumnjičenik za njegovu smrt, piše BBC. 

Vezani članci Koronavirus u Rusiji U Rusiji otkriven prvi slučaj engleskog soja korone: Donio ga putnik koji se vratio iz Velike Britanije Aleksej Navaljni (Foto: Dnevnik.hr) Rusija optužila Njemačku za ometanje istrage o trovanju Navaljnija: "To je proturuska histerija na Zapadu"

Biznismen Dmitrij Kovtun rekao je na konferenciji za novinare u Moskvi kako misli da je smrt bila 'samoubojstvo iz nehaja'. Podsjetimo, Litvinenko (43) je umro tri tjedna nakon ispijanja čaja otrovanog radioatkivnim polonijem 210.

Odlikovao osumnjičenika za ubojstvo koje je potreslo svijet

Engleski tužitelji sumnjaju da su ga Kovtun i Andrej Lugovoj otrovali u londonskom hotelu u studenom 2006. godine. Prije nego je umro Litvinenko je optužio ruskog predsjednika Vladimira Putina da je naredio njegovo ubojstvo. Kremlj je odbacio te optužbe.

Kovtun dakle smatra kako se Litvinenko možda sam otrovao. Objasnio je kako je moguće da je nešto što je nosio sa sobom dovelo do postupnog nakupljanja polonija u tijelu.

Patolozi su zbog radijacije imali dva zaštitna odijela i boce s kisikom

I on i Lugovoj zanijekali su bilo kakvu umiješanost u smrt špijuna te su ostali u Rusiji. Prošli mjesec Kovtun se ponudio da će svjedočiti u istrazi na Kraljevskom sudu u Londonu putem video linka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook