Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Zasluge za domovinu'

Odlikovao osumnjičenika za ubojstvo koje je potreslo svijet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Vladimir Putin u ponedjeljak je Andreja Lugovoja, glavnog osumnjičenika za trovanje polonijem 2006. u Londonu bivšega ruskog tajnog agenta Aleksandra Litvinenka, odlikovao za zasluge za domovinu.

Bivši tajni agent Andrej Lugovoj koji je postao zastupnik u parlamentu, na popisu je osoba koje je odlikovao ruski predsjednik, unatoč činjenici da ga Velika Britanija još uvijek traži zbog umiješanosti u Litvinenkovo ubojstvo. Litvinenko je umro 23. studenoga 2006. u londonskoj bolnici nakon trotjedne agonije.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Ilustracija Traže njegovu pomoć Oteo joj i ubio majku pa se 54 godine kasnije zbližio s njezinom kćeri: "Zapravo je olakšanje razgovarati s njim"

U pismu koje je napisao na samrti Litvinenko je optužio ruskoga predsjednika Putina da je naredio njegovo ubojstvo, što je Moskva odlučno zanijekala.

Putin prvi put otkrio detalje o donošenju povijesne odluke

Lugovoj je odlikovan za "doprinos razvoju ruskoga parlamenta i za aktivno sudjelovanje u radu parlamenta", stoji u priopćenju Kremlja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene