Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Al-Qaida poziva islamiste da napadnu etiopske snage

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Drugi čovjek al-Qaide, Ayman al-Zawahri, poručio je somalskim islamistima da protiv etiopskih snaga u Somaliji pokrenu gerilske akcije u iračkom stilu, poput samoubilačkih i drugih napada, doznaje se iz video zapisa objavljenog na islamističkoj internetskoj stranici.

"Morate ih napadati iz zasjeda, podmetati bombe i mine te pokrenuti akcije mučenika kako bi ih zbrisali s lica zemlje", poručuje al-Zawahri, zamjenik Osame bin Ladena, islamističkim borcima u Somaliji.

Pročitajte i ovo Ilustracija U Siriji Ubijen osnivač Al-Nusre: Najprije ga je pozdravio, a onda... Slika nije dostupna Al-Zawahri: Američka intervencija u Iraku je neuspjeh

"Kao što se desilo u Iraku i Afganistanu, gdje su najjače sile
svijeta poražene od mudžahedinskih trupa koje odlaze u raj, tako će i njihovi robovi biti poraženi u muslimanskoj Somaliji", dodaje se u poruci.

Somalski islamisti Etiopiju smatraju omraženom silom predvođenom kršćanskim i stranim snagama koja je intervenirala u njihovoj zemlji.

Privremena somalska vlada priželjkuje raspoređivanje mirovnih snaga pod okriljem UN-a. Novi glavni tajnik UN-a Ban Ki-moom pozdravio je raspoređivanje mirovnih snaga i namjeru Etiopije da se iz Somalije povuče što prije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene