Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Borac protiv klimatskih promjena Al Gore rekao je na UN-ovoj klimatskoj konferenciji u Kopenhagenu kako novi podaci pokazuju da bi ledeni pokrov na Arktiku mogao nestati u roku pet do sedam godina.


Bivši američki potpredsjednik pridružio se ministrima vanjskih poslova Norveške i Danske u predstavljanju najnovijih izvješća o topljenju leda na Arktiku. Posljednjih nekoliko ljeta led u Arktičkome moru dramatično se stanjio, što znanstvenici objašnjavaju učinkom globalnog zatopljenja koje dvostruko brže podiže temperature na sjevernom polu nego na drugim dijelovima Zemlje.

Vezani članci Počela najveća znanstvena ekspedicija na Arktiku (Foto: AFP) Počela najveća znanstvena ekspedicija na Arktiku svih vremena: Stotine znanstvenika godinu dana će proučavati klimatske promjene Danska policija (Foto: Danska policija/Twitter) Još jedna snažna eksplozija potresla Kopenhagen, ovaj put je meta bila policijska postaja

Gore je istaknuo kako je razgovarao sa stručnjacima koji su rekli kako 'posljednji podaci sa 75 postotnom vjerojatnošću govore da bi se cijeli ledeni pokrov mogao otopiti u idućih pet do sedam godina'. (Hina)