Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove marke iz Švedske

Najpoznatija aktivistica za klimu dobila svoju poštansku marku, u žutoj kabanici na litici dio je ekološke kampanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mlada švedska klimatska aktivistkinja Greta Thunberg odabrana je kao lik koji se pojavljuje na najnovijoj poštanskoj marki Švedske, a u prodaji će se naći od četvrtka.

Osamnaestogodišnjakinja je na marci predstavljena kao djevojka koja stoji na litici u žutome kišnom ogrtaču, a iznad nje lete lastavice. Ilustraciju potpisuje Henning Trollback.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VJEROVALI ILI NE Trumpov izborni stožer fotomontirao njegovu glavu na tijelo Grete Thurnberg na naslovnici lista Time Slika nije dostupna Pregledajte svoju zbirku Primjerak rijetke poštanske marke danas vrijedi milijun dolara

Marka je dio serije pod nazivom "Valuable Nature", a fokusirana je na okoliš i na ekološke ciljeve koje je postavio švedski parlament, objavila je poštanska tvrtka PostNord.

Na ostalim markama iz iste serije prikazana su i ostala staništa koja je parlament odredio važnima za zaštitu okoliša. Među njima su planine i planinska flora, šume, poljoprivredni krajolici te osobito razne vrste močvara, kao i ugrožene vrste žaba krastača.

"Dizajn ovih poštanski marki trebao bi odražavati aktualno vrijeme u kojemu se problem zaštite okoliša ističe već godinama, i to ne samo putem snažnog angažmana Grete Thunberg", rekla je Stina Olofsdotter iz tvrtke PostNord Stamps.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene