Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Španjolska civilna zaštita za vulkanski rizik zatvorila je dvije plaže na otoku El Hierro u Kanarskom otočju zbog potencijalnih toksičnih plinova iz podvodnog vulkana.


Ova je odluka donesena nakon što je tehničar iz Nacionalnog geografskog instituta potražio medicinsku pomoć kada je u tom području mjerio razinu ugljik dioksida, izvijestila je Spanish TV. Vlasti su izjavile da, unatoč aktivaciji vulkana, ne postoji veliki rizik za stanovništvo.

Vezani članci Erupcija vulkana La Soufriere 04 Eruptirao vulkan na Karibima, premijer naredio evakuaciju stanovnika Znatiželjnici pokraj vulkana na Islandu Pokraj aktivnog vulkana odlučili zaigrati - odbojku: Znatiželjnici se na Islandu izlažu velikoj opasnosti

Stanovnici obližnjih sela primjetili su da mačke jedu mrtve ribe koje su plutale u vodi i smatrali su to neobičnim. U selu La Restinga, jedan je stanovnik ispričao kako je vidio takvo ponašanje kod mačaka.

>> 'Oživio' najsmrtonosniji vulkan na svijetu

'Promatrali smo mačke koje su se hranile u ovim predjelima,  ribama koje su bile mrtve', rekao je muškarac. Zbog vulkanske aktivnosti, otok je pogodilo stotine potresa niskog intenziteta.