Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon razgovarao je u Parizu sa svojim izaslanikom za Kosovo, Marttijem Ahtisaarijem o prijedlozima koje on treba iznijeti u Bečuo budućem statusu Kosova.


Glasnogovornica glavnog tajnika UN-a Michele Montas ipak nije objavila nikakve pojedinosti, rekavši da je razgovor upriličen u okviru međunarodne konferencije o pomoći Libanonu koja se održala u francuskoj prijestolnici.

Vezani članci Aleksandar Vučić Aleksandar Vučić: „Beograd neće pristati na ultimatume Kosova, neće biti lako onima koji su mislili da će Srbiji uzeti sve“ Slika nije dostupna Janša: Rezolucija VS-a o Kosovu dostatna za europsku misiju

Ahtisaari treba svoje prijedloge obznaniti  u Beču, gdje će se
iza zatvorenih vrata sastati kontaktna skupina za Kosovo (Njemačka, Francuska, Velika Britanija, Italija, Rusija i Sjedinjene Države).

Michele Montas je kazala da će Ahtisaari albanske i srbijanske čelnike na Kosovu upoznati sa svojim prijedlozima tjedan dana kasnije, prije nego ih u ožujku podastre na konačno prihvaćanje u UN-ovu Vijeću sigurnosti.

Kosovo, gdje 90 posto stanovništva čine Albanci, pod upravom je UN-a od 1999., kada su NATO-ova bombardiranja omogućila prekid represije srbijanskih postrojba nad Albancima.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju