Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ahtisaari iznio prijedloge za Kosovo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon razgovarao je u Parizu sa svojim izaslanikom za Kosovo, Marttijem Ahtisaarijem o prijedlozima koje on treba iznijeti u Bečuo budućem statusu Kosova.

Glasnogovornica glavnog tajnika UN-a Michele Montas ipak nije objavila nikakve pojedinosti, rekavši da je razgovor upriličen u okviru međunarodne konferencije o pomoći Libanonu koja se održala u francuskoj prijestolnici.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "To su naši prijatelji" VIDEO Vučić u novom obraćanju izvijestio javnost o velikom koraku: "Mogu vam otkriti..." Slika nije dostupna Ahtisaarijev plan za Kosovo pred UN-om

Ahtisaari treba svoje prijedloge obznaniti  u Beču, gdje će se
iza zatvorenih vrata sastati kontaktna skupina za Kosovo (Njemačka, Francuska, Velika Britanija, Italija, Rusija i Sjedinjene Države).

Michele Montas je kazala da će Ahtisaari albanske i srbijanske čelnike na Kosovu upoznati sa svojim prijedlozima tjedan dana kasnije, prije nego ih u ožujku podastre na konačno prihvaćanje u UN-ovu Vijeću sigurnosti.

Kosovo, gdje 90 posto stanovništva čine Albanci, pod upravom je UN-a od 1999., kada su NATO-ova bombardiranja omogućila prekid represije srbijanskih postrojba nad Albancima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene