Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ahmadinejad: Narodi regije 'iskorijenit' će Izrael prvom prilikom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ultrakonzervativni iranski predsjednik Mahmoud Ahmadinejad upozorio je narode regije da će 'iskorijeniti' Izrael u prvoj prigodi.

'Velesile moraju znati da je cionistički režim na samrti', rekao je Ahmadinejad u govoru u Gorganu u pokrajini Golestan, na sjeveru Irana, koji je prenosila državna televizija.

Pročitajte i ovo Berislav Jelinić, glavni urednik tjednika Nacional Sve je prijavljeno Zastrašujuće prijetnje upućene redakciji Nacionala: "Čekamo trenutak da vas što više uhvatimo zajedno" Yahya Sinwar, Benjamin Netanyahu Ratni zločin Tužiteljstvo Međunarodnog suda zatražilo uhidbeni nalog za Netanyahua i Sinwara

'Narodi regije mrze taj umjetni zločinački režim i iskorijenit će ga u prvoj prigodi', dodao je, na dan dolaska američkog predsjednika Georgea W. Busha u Izrael gdje će sudjelovati na proslavi 60. obljetnice osnutka izraelske države.

Ahmadinejad je za proslavu obljetnice rekao da je to 'proslava smrti'.

Otkako je u lipnju 2005. izabran za predsjednika Republike, Ahmadinejad je dao više neprijateljskih izjava o Izraelu, pozivajući da ga se izbriše s karte svijeta i izrazivši sumnju u stvarnost i razmjere holokausta Židova u Drugom svjetskom ratu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene