Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na sastanku u Siriji

Ahmadinedžad: 'Otpor Zapadu u regiji će ojačati'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad, čija je zemlja zbog nuklearnog programa pod međunarodnim sankcijama, u Damasku je, nakon sastanka sa sirijskim predsjednikom Bašarom al-Asadom izjavio kako će otpor Zapadu u regiji ojačati.

'Otpor u regiji ojačat će. Ljudi koji žive u regiji ne podupiru ovu vrstu politike', koja predstavlja prijetnju Teheranu i Damasku, izjavio je iranski predsjednik nakon dvosatnog razgovora s Al-Asadom u zračnoj luci u Damasku.

Pročitajte i ovo Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen Prijelomna točka "Rizik od eskalacije sukoba je stvaran, situacija je eksplozivna": Von der Leyen najavila sankcije Slika nije dostupna Iranski predsjednik 'Tražimo da međunarodna zajednica spriječi upotrebu kemijskog oružja'

'Izvojevali smo veliku pobjedu jer smo uspjeli spriječiti neprijateljske planove čiji je cilj bio izmijeniti političku kartu' Bliskog istoka, izjavio je Ahmadinedžad prije nastavka putovanja prema Alžiru.

Sastanak dvojice šefova savezničkih država održan je dva dana nakon posjeta Damasku američkog izaslanika za Bliski istok Georgea Mitchella, čija zemlja pokušava uvjeriti Siriju da se distancira od Irana. Mitchell, koji je sudjelovao u izravnim pregovorima između Izraelaca i Palestinaca pokrenutih 2. rujna, u četvrtak je u Damasku kazao kako je američki cilj postići 'globalni mir' u regiji, 'uključujući i mir između Izraela i Sirije'. 'Neki su odlučni u namjeri da otežaju proces izraelsko-palestinskih pregovora, no i mi smo odlučni u namjeri da ga podupremo do kraja', rekao je.

Iz Damaska otputovao u Alžir

Predsjednik Ahmadinedžad je iz Damaska doputovao u Alžir, gdje su ga u zračnoj luci, uz najviše vojne počasti dočekali alžirski predsjednik Abdelaziz Buteflika, šef vlade Ahmed Ujahia i ministar vanjskih poslova Murad Medelci. Ahmadinedžad je s visokim dužnosnicima razgovarao u zračnoj luci u Alžiru, nakon čega nastavlja putovanje prema New Yorku.

>> Ahmadinedžad: U slučaju napada imat ćemo planetaran odgovor

Prije polaska iz Teherana iransko-alžirske odnose ocijenio je 'vrlo dobrim odnosima, koji se vrlo dobro razvijaju'. U New Yorku će iranski predsjednik sudjelovati u radu Opće skupštine UN-a. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene