Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neće atomsku bombu

Ahmadinedžad: Nuklearna energija je božji dar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Irana Mahmud Ahmadinedžad nuklearnu je energiju nazvao božjim darom, ali je opovrgnuo da njegova zemlja treba atomsku bombu.

Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad koji boravi u Beninu u okviru zapadnoafričke turneje stao je u obranu nuklearnog programa svoje zemlje, kazavši kako je riječ o mirotvornom programu te je zanijekao da Teheran ima pristup atomskoj bombi.

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..." Slika nije dostupna Mali napredak Iran i IAEA usuglasili 'neke točke' i dogovorili novu rundu pregovora

>> VIDEO Smrtonosni potres u blizini iranskog nuklearnog postrojenja

U govoru održanom na Sveučilištu u Beninu u ponedjeljak ujutro Ahmadinedžad je nuklearnu energiju ocijenio "božjim darom" kojim se osigurava električna energija po pristupačnoj cijeni.

"Iran nema potrebe za atomskom bombom. Usto, moram reći da svijetu ne prijeti opasnost od atomske bombe već od zapadnjačkog morala i kulture koji su izgubili vrijednosti", kazao je.

Zapadne sile i Izrael vjeruju da Teheran razvija vojni program čiji je cilj izrada atomske bombe pod krinkom civilnih nuklearnih aktivnosti. Ahmadinedžad, koji je u Benin doputovao u nedjelju navečer, danas bi trebao nastaviti putovanje u Niger. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene