Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Agim Ceku na čelu Socijaldemokratske stranke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši kosovski premijer i bivši zapovjednik Kosovskog zaštitnog korpusa Agim Ceku, koji je bio i časnik Hrvatske vojske, izabran je za predsjednika Socijaldemokratske stranke Kosova, nastale iz nekadašnjeg Saveza komunista.

Dosadašnja predsjednica Kaqusha Jashari izabrana je za potpredsjednicu.

Pročitajte i ovo Smije li se predsjednik kandidirati za premijera? ChatGPT Smije li se predsjednik kandidirati za premijera? Evo što kaže umjetna inteligencija... Predsjednik Zoran Milanović s predstavnicima Mreže mladih Hrvatske - 1 Na sastanku s predsjednikom Iz Mreže mladih Hrvatske podsjetili na svoj zahtjev: "Savjet mladih RH ne bi smio imati ovlast koordinirati rad ostalih udruženja mladih"

Na konferenciji za novinstvo nakon preuzimanja dužnosti Ceku je rekao da će se stranka zauzimati za jačanje kosovske države i za euroatlantske integracije.

Najavio je mogućnost ujedinjenja s Reformističkom strankom-ORA koju je vodio Veton Surroi. Prema Cekuovim riječima, te dvije stranke imaju slične političke programe.

Nakon to je uvedeno višestranačje, SDPK nije uspjela postati parlamentarnom strankom. No uoči izbora održanih u studenome prošle godine ušla je u predizbornu koaliciju s Demokratskom strankom Kosova i ima jednog zastupnika u Skupštini.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene