Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U tijeku operacija čišćenja

Afganistanske snage ubile dvojicu napadača na Američko sveučilište u Kabulu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Afganistanske snage sigurnosti ubile su dvojicu napadača na Američko sveučilište u Kabulu, objavila je rano u četvrtak afganistanska policija, čime je okončan napad na tu instituciju u kojem je poginula najmanje jedna osoba, a stotine studenata natjerani su u panični bijeg.

Napad je počeo oko 18,30 sati po mjesnom vremenu u srijedu velikom eksplozijom za koju su dužnosnici kazali da je automobil-bomba nakon čega je uslijedila pucnjava.

Pročitajte i ovo Bombardirana zgrada u Harkovu Noćni napad Rusi raketirali Harkov, ubijen 12-godišnji dječak: "Teror nad gradom postaje sve gnusniji" Ilustracija Škola u Trogiru Uhićen otac učenice koji je upao u razred i šakom udario profesora: "Djeca su u šoku!"

Elitne afganistanske snage opkolile su ograđeni kampus i nakon nekog vremena ušle unutra.

Sporadična pucnjava čula se tijekom noći, a nešto prije zore policija je objavila da je operacija završila.

"Sukob je završio i ubijena su najmanje dvojica napadača", rekao je jedan policijski dužnosnik. "Sada je u tijeku operacija čišćenja."

Podaci o žrtvama su nejasni, no afganistansko ministarstvo javnog zdravlja objavilo je da je poginuo jedan čuvar te da je ozlijeđena najmanje 21 osoba, od kojih šestero kritično. Među ozlijeđenima nema stranaca.

Načelnik kabulske policije Abdul Rahman Rahimi rekao je ranije da su snage sigurnosti spasile oko 500 studenata sa sveučilišta, koje je popularno među afganistanskom elitom.

Prestrašeni studenti zabarikadirali su se u učionicama ili su skakali s drugog kata kako bi pobjegli. Neki su se pritom ozlijedili, no čini se da je većina uspjela pobjeći.

Još nitko nije preuzeo odgovornost za ovaj incident,

Ovo je drugi put ovaj mjesec da je to sveučilište meta napada.

Dvojica profesora, Amerikanac i Australac, još uvijek se vode kao nestali nakon što su oteti na obližnjoj cesti 7. kolovoza.

Američko sveučilište u Afganistanu otvoreno je 2006. i ima oko 1700 studenata.

SAD je objavio da pozorno prati situaciju u Kabulu nakon napada i da su snage iz američke koalicije pružile potporu u akciji oslobađanja studenata. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene