Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bombama i vatrenim oružjem

Napadnuto Američko sveučilište u Kabulu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sveučilište u Kabulu napalo je nekoliko naoružanih napadača.

Strano osoblje i deseci studenata u srijedu su uhvaćeni u stupicu u kampusu Američkog sveučilišta u glavnom gradu Afganistana Kabulu, pošto su ih militanti napali bombama i iz vatrenog oružja, rekao je visoki vladin dužnosnik, dok lokalni mediji navode da je jedan student ubijen a najmanje 14 je ranjeno.

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo Iran lansirao stotine dronova i projektila na Izrael - 2 Napeto stanje Na nišanu Irana još jedna zemlja: Poručili su da ih pomno prate

 

Dužnosnik ministarstva unutarnjih poslova rekao je da je elitna afganistanska postrojba okružila sveučilišni kampus gdje je pucnjava trajala barem sat vremena pošto je napad počeo oko 6.30 sati (16.00 sati po srednjeuropskom vremenu). Mediji navode da su za napad odgovorni afganistanski talibani.

Svjedoci na mjestu događaja rekli su da je pucnjava prestala i da specijalne snage ulaze u kampus.

Informacije o žrtvama su oprečne, ali je Mohammad Saleem Rasouly, ravnatelj kabulskih bolnica, rekao da je najmanje jedan student poginuo, a 14 je ranjeno. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene