Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Afganistan: Talibani produžili rok za taoce iz Južne Koreje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talibani koji su oteli dvadeset i troje Koreanaca u nedjelju su za 24 sata do ponedjeljka popodne produžili rok vladi Južne Koreje da pristane povući svoje postrojbe iz Afganistana.

Taoci su članovi crkve "Saemmul Church" u Bundangu kod Seula, većina su dvadesetogodišnjaci i tridesetogodišnjaci, a među njima su medicinske sestre i učitelji engleskog jezika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pronađeno tijelo ubijenog Korejca, talibani odredili novi datum Slika nije dostupna Talibani prijete da će ubiti južnokorejske taoce

"Talibani su krajnji rok produžili za 24 sata", rekao je
glasnogovornik talibana Qari Mohammad Yousuf agenciji Reuters telefonom s nepoznate lokacije.

"Islamski emirat želi ovo pitanje riješiti mirno i ovo produženje za cilj ima uvjeriti korejsku vladu da izvrši pritisak na Kabul kako bi prihvatio naše zahtjeve", rekao je.

Južna Koreja je za sada rekla da će svojih 200 vojnih inženjera i medicinskog osoblja povući krajem godine kako je bilo planirano.

Izaslanstvo južnokorejske vlade u afganistanskoj prijestolnici Kabulu održalo je razgovore s predstavnicima vlade. Yousuf je rekao da su otmičari produžili rok "u znak poštovanja spram korejskog izaslanstva".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene