Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povijesni rezultat

AfD želi drugačiju politiku: "Borit ćemo se protiv invazije stranaca"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nedjelju je stranka krajnje desnice Alternativa za Njemačku postigla povijesni uspjeh, a u ponedjeljak su poručili da će se boriti protiv invazije stranaca.

Stranka krajnje desnice Alternativa za Njemačku, koja je na nedjeljnim izborima postigla povijesni uspjeh, obećala je u ponedjeljak boriti se protiv invazije stranaca, javlja BBC.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Njemačkoj Njemačka na nogama Novi prosvjedi protiv ekstremnih desničara: Prošlog vikenda okupilo se 900.000 ljudi Alice Weidel Brexit dobar primjer Sve popularnija desnica u Njemačkoj najavila mogućnost Dexita: "Ako dođemo na vlast, reformirat ćemo EU"

"Želimo drugačiju politiku", poručio je jedan od vođa stranke Alexander Gauland.

Podsjetimo, Alternativa za Njemačku (AfD) nametnula se kao treća politička snaga na nedjeljnjim izborima s osvojenih 12,6 posto glasova. No, stranku je već u ponedjelajk potresla odluka supredsjednice Frauke Petry koja je najavila da u novom sazivu Bundestaga neće ući u zastapnički klub AfD-a.

Pobjedu na izborima odnijela je Angela Merkel kojoj će ovo biti 4 mandat, ali njezin blok CDU/CSU ostvario je najgori rezultat u posljednjih 70 godina.

Iz izjave Angele Merkel nakon izbora može se iščitati da je ostavila otvorena vrata za koaliciju s SPD-om, iako su oni rekli da u koaliciju ne žele te da će biti oporba.

Ako SPD i dalje ostane pri tome da do sljedećih izbora budu oporba, Merkel bi mogla u pregovore sa Zelenima i Liberalima. Pregovori s Jamajka koalicijom bit će teški, jer je tu mnogo otvorenih pitanja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene