Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Amerikanci poručuju

Admiral Mullen: Ubit ćemo i Zawahirija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SAD će uloviti i ubiti novog čelnika Al Qaide, Ajmana Al-Zavahirija kao što je i Osamu bin Ladena, izjavio je u četvrtak u Washingtonu zapovjednik američkog združenog stožera admiral Mike Mullen.

Admiral Mullen je naglasio da Al Qaida i dalje predstavlja prijetnju SAD-u. 'Kao što smo nastojali uhvatiti ili ubiti - i uspjeli u likvidaciji - Bin Ladena, sigurno ćemo napraviti istu stvar sa Zavahirijem', rekao je Mullen novinarima u Washingtonu.

Zavahirijevo imenovanje za nasljednika Bin Ladena, objavljeno na islamističkim web stranicama, pripisano je odluci glavnog zapovjedništva Al Qaide. 'Nije iznenađenje iz moje perspektive da je pomaknut na tu poziciju', rekao je Mullen.

Zavahiri je dugo vremena bio drugi čovjek Al Qaide. Osama bin Laden ubijen je u akciji američkih komandosa u Pakistanu početkom svibnja. Al Qaida je u priopćenju obećala da će pod Zavahirijem, nastaviti 'džihad' ili sveti rat, protiv SAD-a i Izraela 'sve dok okupacijske vojske ne napuste zemlju islama'. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "dijete za poželjeti" Bin Ladenova majka prvi put progovorila o svom sinu: Nisam mogla ni zamisliti da će postati terorist Slika nije dostupna Opasan put OD SANJARA DO KRVOŽEDNOG VOĐE TERORISTA Nepoznati detalji iz života vođe Al Kaide

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene