Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Abu Hamzi izgon iz BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijac Abu Hamza proglašen je osobom koja predstavlja prijetnju sigurnosti Bosne i Hercegovine pa je naložen njegov izgon iz te zemlje, izjavio je ravnatelj Službe za poslove sa strancima pri Ministarstvu sigurnosti BiH Dragan Mektić.

Mektić je kazao kako BiH kao država sada ima mogućnosti i institucionalne pretpostavke baviti se osobama koje su prijetnja nacionalnoj sigurnosti, a izgon Abu Hamze dio je napora koji se poduzima i na tom planu.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće

Abu Hamza, ratni pripadnik mudžahedinskih postrojbi u sastavu Armije BH, ostao je bez državljanstva BiH kada mu je ono oduzeto zbog nezakonita stjecanja. On je nakon toga uložio priziv Ustavnom sudu BH pokušavajući spriječiti vlasti BiH da ga protjeraju iz zemlje, kako je to ranije bilo najavljeno. Ustavni sud o tom se prizivu još nije očitovao, no Dragan Mektić tvrdi kako odluka Ustavnog suda ne može utjecati na provedbu odluke o Abu Habzinu izgonu.

"To je samo izvanredni pravni lijek i odnosi se samo na moguće kršenje dijela njegovih prava", izjavio je Mektić. Abu Hamza ranije je najavio kako će postupiti sukladno odluci Ustavnog suda te da je spreman sam napustiti BiH bude li donesena pravomoćna presuda da mu se uskraćuje boravak u toj zemlji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene