Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Megalomanski plan

Abramovič troši milijarde na otok na kojem će 'vladati' umjetnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski bogataš Roman Abramović planira potrošiti 11.2 milijardi dolara za vlastiti otok na kojem će vladati umjetnost.

Tako će na otočiću kod St. Peterburga osvanuti velebna umjetnička zdanja uključujući muzeje i galerije, a kako piše Telegraph, sve će voditi Abramovićeva djevojka Daria Zhukova. Naime, mediji njoj pripisuju promjenu Abramovićeva ponašanja jer su mu prijašnji interesi bili nogometni klubovi dok je sad postao pravi ljubitelj umjetnosti.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Resnik prema hodogramu Zagreb će posuditi novac muzeju koji je pokrala računovotkinja, Tomašević prozvao: "Jesu li je uhitili?" Festival svjetla Zagreb Pokrovitelj Turistička zajednica grada Zagreba Otvorenje Festivala svjetla 2024. na premijernoj lokaciji: Svjetlosne instalacije uskoro će obasjati 24 mjesta diljem Zagreba

>> Abramović kupio vilu od 250 miljuna funti

Abramović je isplatio oko 12 milijardi rubalja, ili 11, 2 milijardi dolara za zgrade na otoku stare 300 godina koje su bile dio ruske vojne baze. Milijarderov plan je transformirati skladište iz 18. stoljeća u kulturni i komercijalni centar Sankt Peterburga.

Pretpostavlja se kako će Abramović u muzejima izložiti i umjetnička djela iz svojih privatnih kuća. Naime, Abramović je pokazao interes za umjetnička djela 2008. godine kada je u New Yorku potrošio 60 milijuna funti u 24 sata, i to na djela Luciena Freuda i Triptih Francisa Bacona.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene