Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svjedoci ga identificirali

Cure detalji pokolja u Parizu: Mozak operacije sve je izrežirao putem mobitela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz iskaza jednog svjedoka te iz analize jednog stručnjaka jasno je kako je Abdelhamid Abaaoud upute davao putem mobitela.

Abdelhamid Abaaoud, mozak iza prošlomjesečnih napada na Pariz, pokolj u Bataclanu je, čini se, koordinirao putem mobitela, zaključio je francuski stručnjak za terorizam, Jean Charles Brisard.

Pročitajte i ovo Dmitrij Medvedev "Ubijte ih sve!" Putinov trbuhozborac najavio brutalnu osvetu za pokolj: "Moraju biti ubijeni, ali mnogo je važnije od toga..." Vladimir Putin Ukrajina odbacila optužbe Putin u teror umiješao Ukrajinu: "Napadači su bježali prema granici, čekao ih je prolaz"

U korist ove tvrdnje ide i iskaz jednog svjedoka koji je rekao kako je Abaaouda vidio kako urla na telefon nekoliko ulica dalje.

Svjedok je rekao kako je te večeri u nekoliko navrati išao do svog automobila koji je bio parkiran nekoliko ulica dalje od dvorane Bataclan te je svaki put u blizini vidio muškarca, kojeg je identificirao kao osumnjičenog Abaaouda, kako viče na telefon.

Stručnjak za terorizam, Brisard, rekao je kako Abbaoudova prisutnost u neposrednoj blizini mjesta pokolja ukazuje na njegov utjecaj na cjelokupan plan te gotovo pa potvrđuje da je davao direktne naredbe i upute teroristima koji su djelovali unutar dvorane Bataclan.

Na ispisu poziva s Abaaoudova mobitela vidi se i kako je ranije te večeri razgovarao s Bilalom Hadfijem, jednim od bombaša s obližnjeg stadiona, a viđen je i na snimkama nadzornih kamera stanice podzemne željeznice nedaleko mjesta na kojem je skupina terorista ostavila svoj automobil.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene