Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Abas i službeno suspendirao sve kontakte s Izraelcima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Palestinski predsjednik Mahmud Abas danas je suspendirao sve kontakte s Izraelcima, prosvjedujući na taj način protiv silovitih izraelskih napada na pojas Gaze u kojima je od subote poginulo 68 ljudi, izvijestio je Abasov glasnogovornik.

"Pregovori i svi kontakti na svim razinama suspendirani su jer nemaju nikakva smisla s obzirom na izraelske napade", rekao je Nabil Abu Rudeina.

Pročitajte i ovo Razorena Gaza Nastavljaju se pregovori Korak do primirja u Gazi: "Izrael je sve prihvatio i sada se čeka odluka Hamasa" Kamala Harris ugošćuje člana izraelskog ratnog kabineta U ponedjeljak Potpredsjednica SAD-a sastat će se sa članom izraelskog ratnog kabineta

"Izraelska vlada odlučila je pokrenuti nepravedan rat i masakr protiv našeg naroda i snosi punu odgovornost zbog blokiranja mirovnog procesa kao i odgovornost za posljedice odluke o suspenziji tih kontakata", rekao je Rudeina.

Predsjednik Abas skupini palestinskih pregovarača naredio je da prekinu sve kontakte s Izraelcima "do prestanka izraelske agresije".

Odluka o prekidu pregovora s Izraelcima objavljena je prvi put u subotu navečer, a službeno je potvrđena u nedjelju.

U nedjelju je nekoliko tisuća Palestinaca prosvjedovalo protiv subotnjeg izraelskog upada na pojas Gaze. U Nablusu se okupilo oko četiri tisuće, u Ramalahu dvije, a u Betlehemu oko tisuću i pol prosvjednika. Apelirali su na čelnike Hamasa i Fataha da ponovo pronađu nacionalno jedinstvo i suprostave se izraelskoj agresiji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene