Dječak rođen s dijelom mozga izvan lubanje proslavio 10. rođendan (Foto: Profimedia)
Dječak rođen s dijelom mozga izvan lubanje proslavio 10. rođendan (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia

Dječak Jamie Daniel kojem su nakon rođenja davali samo sat vremena života jer je rođen s dijelom mozga izvan lubanje proslavio je 10. rođendan.


Jamie i njegova sestra blizanka Lucy iz Nuneatona u Velikoj Britaniji rođeni su s tek nekoliko minuta razlike. No, Jamie je imao rijedak poremećaj encefaloze koja je uzrokovala otvaranje lubanje i "izlijevanje" moždanog tkiva.

Vezani članci Kate Middleton Rođendan Kate Middleton ostao u sjeni šokantne objave princa Harryja i Meghan: "Baš lijep poklon" Jennifer Beals Zaludjela nas je seksi plesnim pokretima u "Flashdanceu", danas ima 55 godina i rijetko ju viđamo

Liječnici su očajnoj majci Leanne (40) rekli kako će Jamie živjeti samo sat vremena. Ipak, unatoč svim predviđanjima, Jamie je nakon nekoliko operacija rekonstrukcije lubanje u Dječjoj bolnici u Birninghamu, proslavio svoj 10. rođendan.

Ipak, teški poremećaj i operacije ostavile su svoj danak. Jamie ima cerebralnu paralizu, poteškoće u učenju i pati od dvostruke inkontinencije. No njegova majka Leanne opisuje ga kao "sretnog, druželjubivog dječaka".

Unatoč svim poteškoćama Jamie voli školu, jahanje i crtiće.

"mislim da Jamie nije svjestan da je drugačiji od drugih. Ne smeta ga što ljudi bulje u njega. Svi koji ga znaju ga naprosto obožavaju", kaže Leanne.