Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Medicinsko čudo

A rekli su da neće preživjeti: Dječak rođen s dijelom mozga izvan lubanje proslavio 10. rođendan

Dječak rođen s dijelom mozga izvan lubanje proslavio 10. rođendan (Foto: Profimedia)
Dječak rođen s dijelom mozga izvan lubanje proslavio 10. rođendan (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia
Dječak Jamie Daniel kojem su nakon rođenja davali samo sat vremena života jer je rođen s dijelom mozga izvan lubanje proslavio je 10. rođendan.

Jamie i njegova sestra blizanka Lucy iz Nuneatona u Velikoj Britaniji rođeni su s tek nekoliko minuta razlike. No, Jamie je imao rijedak poremećaj encefaloze koja je uzrokovala otvaranje lubanje i "izlijevanje" moždanog tkiva.

Pročitajte i ovo Pronađeni ostaci nestalog dječaka je li ubijen? Novi detalji u slučaju pronalaska malenog Emilea: "Nikada ne bi otišao sam na mjesto gdje su ga pronašli" Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea Neizmjerna tuga Tragičan kraj: Pronađeni ostaci dječaka Emilea koji je nestao prije osam mjeseci

Liječnici su očajnoj majci Leanne (40) rekli kako će Jamie živjeti samo sat vremena. Ipak, unatoč svim predviđanjima, Jamie je nakon nekoliko operacija rekonstrukcije lubanje u Dječjoj bolnici u Birninghamu, proslavio svoj 10. rođendan.

Ipak, teški poremećaj i operacije ostavile su svoj danak. Jamie ima cerebralnu paralizu, poteškoće u učenju i pati od dvostruke inkontinencije. No njegova majka Leanne opisuje ga kao "sretnog, druželjubivog dječaka".

Unatoč svim poteškoćama Jamie voli školu, jahanje i crtiće.

"mislim da Jamie nije svjestan da je drugačiji od drugih. Ne smeta ga što ljudi bulje u njega. Svi koji ga znaju ga naprosto obožavaju", kaže Leanne.

 

 

 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene