Dječak rođen s dijelom mozga izvan lubanje proslavio 10. rođendan (Foto: Profimedia)
Dječak rođen s dijelom mozga izvan lubanje proslavio 10. rođendan (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia

Dječak Jamie Daniel kojem su nakon rođenja davali samo sat vremena života jer je rođen s dijelom mozga izvan lubanje proslavio je 10. rođendan.


Jamie i njegova sestra blizanka Lucy iz Nuneatona u Velikoj Britaniji rođeni su s tek nekoliko minuta razlike. No, Jamie je imao rijedak poremećaj encefaloze koja je uzrokovala otvaranje lubanje i "izlijevanje" moždanog tkiva.

Vezani članci Papa Ivan Pavao II Povodom 100. rođendana Pape Ivana Pavla II objavljeno 850 njegovih govora Hrvatima Bono Vox Sunčane naočale više ne skida, a njegov nastup u razrušenom Sarajevu nikada neće biti zaboravljen

Liječnici su očajnoj majci Leanne (40) rekli kako će Jamie živjeti samo sat vremena. Ipak, unatoč svim predviđanjima, Jamie je nakon nekoliko operacija rekonstrukcije lubanje u Dječjoj bolnici u Birninghamu, proslavio svoj 10. rođendan.

Ipak, teški poremećaj i operacije ostavile su svoj danak. Jamie ima cerebralnu paralizu, poteškoće u učenju i pati od dvostruke inkontinencije. No njegova majka Leanne opisuje ga kao "sretnog, druželjubivog dječaka".

Unatoč svim poteškoćama Jamie voli školu, jahanje i crtiće.

"mislim da Jamie nije svjestan da je drugačiji od drugih. Ne smeta ga što ljudi bulje u njega. Svi koji ga znaju ga naprosto obožavaju", kaže Leanne.