Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ima leukemiju

86-godišnji Silvio Berlusconi izašao iz bolnice nakon šest tjedana

Silvio Berlusconi - 1
Silvio Berlusconi - 1 Foto: AFP
Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi kojemu je 86 godina, izašao je u petak iz milanske bolnice, kamo je primljen prije šest tjedana zbog leukemije i plućne infekcije, javio je fotoreporter AFP-a.

 

Pročitajte i ovo Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga Silvio Berlusconi - 1 u 87. godini Preminuo je Silvio Berlusconi, zločesti dečko talijanske politike

Silvio Berlusconi je otpušten iz bolnice San Raffaele u glavnom gradu Lombardije oko 13.15 sati u automobilu sa zatamnjenim staklima i nakon izlaska nije dao izjavu za javnost.

Berlusconi je 5. travnja primljen u bolnicu San Raffaele u Milanu zbog infekcije pluća, nakon čega su liječnici prvo posumnjali na leukemiju. Nakon hospitalizacije liječnici su rekli da Berlusconi boluje od kronične mijelomonocitne leukemije. Nisu rekli kada mu je rak prvi put dijagnosticiran, samo da stanje nije akutno.

U posljednjih je nekoliko godina bio je hospitaliziran više puta, od čega jedanput 2020., pošto je obolio od covida-19.

Berlusconijeva stranka Forza Italia je partner u koalicijskoj vladi aktualne talijanske premijerke Giorgie Meloni, a Berlusconi, utemeljitelj stranke, još je njezin predsjednik. No unatoč tome što je Bersluconi u Senatu, rijetko ga se viđa u javnosti.

Početkom svibnja Berlusconi je članovima svoje stranke i pristašama poslao dvije video poruke. Na kongresu Forze Italije rekao je da je spreman za povratak na posao. Prošlog tjedna u bolnici su ga posjetili dva glavna politička saveznika, Meloni i ministar prometa i dopredsjednik vlade Matteo Salvini koji su rekli da se uspješno oporavlja i da je "dobro raspoložen".

Zasad se ne zna tko bi mogao zamijeniti Berlusconija na dužnosti predsjednika Forze Italije, ni hoće li stranka opstati bez njegova vodstva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene