Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osmogodišnja djevojčica iz Indiane, prošlog je mjeseca, progutala 10 magneta i 20 čeličnih loptica iz igračke. Njezin otac kaže da su je mogli spasiti samo hitnom operacijom. Magneti i loptice ostavili su nekoliko rupa u želucu djevojčice.


Djevojčica je provela dva tjedna u bolnici, a liječnici kažu da može biti sretna što je živa.

Vezani članci Ilustracija (Pixsell, Stringer) Iritirao ga njezin plač: Monstruozni očuh djevojčicu (2) pretukao do smrti, osuđen na 40 godina Spašavanje iz ruševina u Turskoj Tri dana nakon potresa u Izmiru iz ruševina zgrade spasili trogodišnju djevojčicu

Haley Lents kaže da je progutala magnete i čelične loptice jer su izgledale poput bombona.

Njezin otac Jason Lents još ne shvaća kako se to moglo dogoditi. Kaže da su on i supruga bili u sobi s Haley kada je progutala loptice, a nisu ni primijetili što se dogodilo. 

U bolnicu su je odveli tek nakon dva dana, kada se djevojčica počela žaliti na snažnu bol.

Tvrtka koja je proizvela igračku, čije je dijelove Haley progutala, izdali su priopćenje za javnost kojim izražava žaljenje zbog incidenta.

Haleyin otac želi upozoriti ostale roditelje na probleme koji mogu nastati kada dijete proguta dijelove igračke.

'Mnogo roditelja nije svjesno problema koje mogu napraviti igračke, potrebna su samo dva magneta kako bi nekoga ubili, a lako ih je progutati. Sada su proizvođači, potpuno redizajnirali igračku tako da ne sadrži magnetske dijelove koji se mogu progutati. I oni su valjda svjesni da je to problem', rekao je Jason Lents.