Pet zatvorenika poginulo je u sudaru, nakon što su pobjegli iz zatvora i zabili se ukradenim automobilom u stablo nakon masovnog bijega iz zatvora u Libanonu.

Galerija


Ukupno 69 zatvorenika uspjelo je srušiti svoja vrata od ćelija i pobjeći iz zatvora u blizini glavnog grada Libanona Bejruta u masovnom bijegu, prenosi BBC.

Vezani članci Ilustracija (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) U Slatini traje potraga za odbjeglim bikom: "Kad ga pronađemo, pobrinut ćemo se da živi sretno na slobodi na farmi u društvu vrsnih krava" Slika nije dostupna Bez problema zbrisali iz strogo čuvanog zatvora, objavljena snimka kako im je to uspjelo

Petnaest ih je nakon bijega uhićeno, prenose državni mediji, a jednoga od njih u zatvor je vratila majka. Snage sigurnosti provele su pretragu okolnog područja, a lokalno stanovništvo upozoreno je da budu na oprezu. 

No nakon bijega došlo je i do smrtne nesreće u kojoj je poginulo pet ljudi. Naime, šest zatvorenika ukralo je automobil pri bijegu.

Libanon: Pobjegli iz zatvora pa poginuli u sudaru - 3
Libanon: Pobjegli iz zatvora pa poginuli u sudaru - 1 (Foto: DNEVNIK.hr)

"Bijela Dacia sudarila se sa stablom, a kasnije je otkriveno da su unutra bili brojni zatvorenici koji su ga ukrali vlasniku i njime pobjegli dalje iz okolice zatvora", izvještavaju tamošnji mediji.

U sudaru je poginulo pet muškaraca, a još je jedna osoba ozlijeđena.

Istraga bijega je u tijeku, a iz državnog odvjetništva potvrdili su kako sumnjaju u postojanje dogovora između zatvorenika i zaštitara u zatvoru.