Pet zatvorenika poginulo je u sudaru, nakon što su pobjegli iz zatvora i zabili se ukradenim automobilom u stablo nakon masovnog bijega iz zatvora u Libanonu.

Galerija


Ukupno 69 zatvorenika uspjelo je srušiti svoja vrata od ćelija i pobjeći iz zatvora u blizini glavnog grada Libanona Bejruta u masovnom bijegu, prenosi BBC.

Vezani članci Policija, ilustracija Drama u Puli: Prilikom dolaska na sud muškarac pobjegao policijskim službenicima, ubrzo je uhvaćen Slika nije dostupna Bez problema zbrisali iz strogo čuvanog zatvora, objavljena snimka kako im je to uspjelo

Petnaest ih je nakon bijega uhićeno, prenose državni mediji, a jednoga od njih u zatvor je vratila majka. Snage sigurnosti provele su pretragu okolnog područja, a lokalno stanovništvo upozoreno je da budu na oprezu. 

No nakon bijega došlo je i do smrtne nesreće u kojoj je poginulo pet ljudi. Naime, šest zatvorenika ukralo je automobil pri bijegu.

Libanon: Pobjegli iz zatvora pa poginuli u sudaru - 3
Libanon: Pobjegli iz zatvora pa poginuli u sudaru - 1 (Foto: DNEVNIK.hr)

"Bijela Dacia sudarila se sa stablom, a kasnije je otkriveno da su unutra bili brojni zatvorenici koji su ga ukrali vlasniku i njime pobjegli dalje iz okolice zatvora", izvještavaju tamošnji mediji.

U sudaru je poginulo pet muškaraca, a još je jedna osoba ozlijeđena.

Istraga bijega je u tijeku, a iz državnog odvjetništva potvrdili su kako sumnjaju u postojanje dogovora između zatvorenika i zaštitara u zatvoru.