Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naknada DB-a putnicima

500 eura za vožnju u pregrijanom vlaku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brzi njemački vlakovi, poznati i kao ICE, sve su više na meti ljutih Nijemaca. Zbog kvara na klima uređajima, Deutsche Bahn svojim će putnicima isplatiti naknadu.

Svi, koji su morali zatražiti pomoć nakon vožnje u pregrijanom vlaku, dobit će 500 eura i jednu povratnu kartu. Do sada se za nadoknadu javilo 2,200 ljudi. Temperature na nekim vlakovima popele su se na nepodnošljivih 50 stupnjeva Celzijevih, dok su klima uređaji bili dizajnirani za maksimalne temperature od 32 stupnja.

Pročitajte i ovo Nesreća vlaka Nema ozlijeđenih Vlak iskočio iz tračnica: Obustavljen promet, putnici se prevoze autobusima Dino Goleš u vlaku - 1 NA TERENU Ekipa Dnevnika Nove TV krenula je vlakom do Karlovca: "Svaki dan putujem i svaki dan kasnim, i ujutro i popodne"

>> Njemačka: Deseci kolabirali u pregrijanom vlaku

Konstruktor vlakova odbacuje bilo kakvu krivnju. Tvrdi da je za kvarove najvjerojatnije krivo loše održavanje. 'Mi ne proizvodimo smeće. Naši vlakovi nemaju kvarove sistema', rekao je Ronald Poerner, čelnik njemačke Udruge za željezničku industriju. DB tvrdi da će se klima uređaji u sljedećim generacijama ICE vlakova, koji bi trebali početi voziti iduće godine, moći se nositi s temperaturama od 40 stupnjeva, piše BBC.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene