Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema mu ni traga

Istražitelji objavili: Dva sumnjiva putnika sliče na Marija Balotellija!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Malezijski putnički zrakoplov koji je prije gotovo tri dana nestao na letu iz Pekinga u Kuala Lumpur, s 239 putnika i članova posade i dalje nije pronađen.

18.15 Identitet dvojice putnika koji su se ukrcali na let potpuno je zbunio istražitelje. Nakon prvotnih sumnji da se radi o dvojici Azijata, nakon pregleda nadzornih kamera istražitelji su objavili da sumnjivi putnici ne izgledaju kao da su podrijetlom iz Azije. Još više je zbunjujući njihov opis sumnjivaca. Naime, kako su naveli, dvojica putnika sliče na talijanskog nogometaša Marija Balotellija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prosvjed u Kini Potraga za palim Boeingom 777 obustavljena zbog lošeg vremena Slika nije dostupna Strpljenja više nema VIDEO Kaos na pressici: 'Prošlo je 12 dana, gdje mi je sin?!'

15:30 Identificiranje dvojice putnika s ukradenim putovnicama trebalo se ubrzati nakon što su malezijski istražitelji američkim kolegama dali njihov detaljan biometrički opis i snimke nadzornih kamera. Kako doznaje Financial Times, putničkog agenta koji je dvojcu rezervirao karte i organizirao putovanje to je zatražio nepoznati Iranac.

11:44 Jedini trag s kojim su istražitelji dosad mogli raditi, naftna mrlja koja se nalazi 150 kilometara južno od vijetnamskog otoka Chu, u Tajlandskom zaljevu, pokazao je nakon testiranja u laboratoriju da isto tako nema veze s nestalim zrakoplovom, prenosi NBC.

11:26 Žuti objekt koji je pronađen u moru istočno od obale Vietnama i za koji se pretpostavljalo da možda ima veze s nestalim zrakoplovom, zapravo nema nikakve veze s tim, priopćili su vietnamski dužnosnici, aprenosi BBC.

Sudbina putničkog zrakoplova Boeing 777-200ER i dalje ostaje 'pravi misterij', rekao je Azharuddin Abdul Rahman, šef malezijskog civilnog zrakoplovstva, a prenosi BBC.

Rahman dodaje kako su sve dojave o viđenim dijelovima zrakoplova u moru južno od Vijetnama sve nepotvrđene. Na letu MH370, podsjetimo, bilo je 239 putnika i članova posade.

Interpol: Provjeravamo još nekoliko sumnjivih putovnica!

Rodbini ptunika i članova posade dužnosnici su poručili da se pripreme na najgore. Potraga za nestalim zrakoplovom i dalje traje.

"Nažalost, nismo pronašli ništa bi izgledalo kao dio tog zrakoplova, a kamoli sam zrakoplov", rekao je Rahman. Dodao je kako se ulažu veliki napori u pronalazak tog zrakoplova te da će potraga trajati koliko će biti potrebno da se pronađe nestali zrakoplov.

"Vijetnamsko zrakoplovstvo u nedjelju navečer je otkrilo predmete koji se mogu dovesti u vezu sa zrakoplovom nedaleko od južne obale otoka Tho Chua, no još uvijek nemamo nikakvu potvrdu da je riječ upravo o ostacima tog zrakoplova", rekao je.

"Svakog sata, svake sekunde pretražujemo svaki dio u moru", poručio je Rahman. U potrazi trenutno sudjeluje 40 brodova i 34 zrakoplova iz devet zemalja, na morskom području između Malezije i Vijetnama.

Glavni istražitelj malezijske policije nije isključio mogućnost otmice zrakoplova. Istražuju se svi pokazatelji koji upućuju na mogućnost da je Boeing 777 skrenuo s rute.

Pet putnika se nije ukrcalo na taj let

The Wall Street Journal javlja da je otkriveno kako se pet putnika nije ukrcalo na zrakoplov, a prije polijetanja iz Boeinga je uklonjena njihova prtljaga. Priopćilo je to malezijski zrakoplovni regulator koji je dodao i da su uzorci prekjučer pronađene naftne mrlje u Južnom kineskom moru poslani na laboratorijsku analizu.

Vijetnamske vlasti jučer su u moru 80 kilometara od obale pronašle plutajući objekt, ali za sada nema službene potvrde da je riječ o dijelovima nestalog zrakoplova. Pretpostavlja se da se zrakoplov u trenutku nestanka s radara pokušao okrenuti i vratiti prema polazišnoj točki, a sumnja se i da je nad njim izvršen teroristički napad.

Interpol i FBI još uvijek pokušavaju doznati identitet dvojice muškaraca koji su se na let MH370 ukrcali s lažnim, odnosno ukradenim putovnicama. (B.V./Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene