Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukobi u Pakistanu

24 mrtvih i 50 ranjenih u etničkom nasilju u Karačiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 24 osobe ubijene su u noći na nedjelju u sukobima etničkih skupina u pakistanskom gradu Karačiju, objavili su mjesni mediji.

Nasilje je izbilo između većinskog stanovništva koje govori Urdu jezikom, koji su se u Pakistan doselili iz Indije nakon 1947. godine, i manjinskih govornika Paštua, koji su u Karači stigli sa sjeverozapada u potrazi za zaposlenjem.

Pročitajte i ovo Izbori za Europski parlament, ilustracija - 4 "Iskoristi svoj glas" "Kad imaš 12 godina i vidiš da ti je mama umrla da te zaštiti, to se ne zaboravlja": Počela je ključna faza kampanje za promociju europskih izbora Ilustracija Grupa Granica Potresne priče ljudi iz sive zone: Morala je roditi sama u šumi, dijete je umotala u svoju majicu

Sukobi su se zbili neposredno uoči početka važnih izbora za jedno ispražnjeno mjesto u parlamentu pokrajine Sind, kojoj je Karači glavni grad. Lokalna televizija Geo 24 javila je da su u nasilju 24 osobe ubijene, a najmanje 50 ih je ranjeno. 'U gradu je napeto, po četvrtima sporadično odjekuje pucnjava i policija zasad ne uspjeva uspostaviti punu kontrolu'.

>> Pakistan: U napadu ubijeno 8 osoba povezanih s napadima u Europi

Ispražnjeno parlamentarno mjesto pripadalo je Rezi Hajderu, političaru Urdu pokreta Mutahida Kaumi, koji je ubijen prošlog mjeseca. Ta je stranka odgovornost za ubojstvo pripisala paštunskoj Nacionalnoj stranci Avami (ANP) i od tada su tenzije između dviju skupina iznimno visoke.

Karači je financijsko središte Pakistana, s 18 milijuna stanovnika. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene