Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Među njima i maloljetnica

23 žene umrle nakon uzimanja kontracepcijskih pilula

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Ottawi su 23 žene umrle zbog posljedica uzimanja kontracepcijskih pilula, a još stotine mogu imati zdravstvene poteškoće zbog uzimanja dviju najčešće propisanih kontracepcijskih pilula, Yaz i Yasmin.

Liječnici i farmaceuti sumnjaju da su kontracepcijske pilule Yaz i Yasmine glavni uzrok smrti. Slučaj su prijavili nadležnima u Kanadi navodeći dokumente od državne agencije, prenosi AFP.

Pročitajte i ovo Pogreb žrtve nasilja na Zapadnoj obali Na Zapadnoj obali Izraelski doseljenici u valu nasilja ubili dvojicu mladih Palestinaca Muškarac je stao pred napadača u Sydneyju Poznat policiji Napadač iz Sydneyja imao mentalnih problema, u trgovačkom centru ubio pet žena i zaštitara

Prozvođač ovih pilula je njemački farmaceutski div Bayer i ovo nije prvi puta da je meta tužbi u Kanadi. Naime, u SAD-u i drugdje žene tvrde da su imale poteškoće zbog nove generacije kontracepcije koja sadrži sintetički hormon drospirenone.

Prema podacima kanadskog zdravstva, 23 žene su umrle, a među njiima je i 14-godišnja djevojka.

>>Znate li stvarne rizike najprodavanijih kontracepcijskih pilula?

Najčešći uzrok smrti su krvni ugrušci, a još 600 žena koje su uzimale Yaz ili Yasmin u Kanadi žalile su se na zdravstvene poteškoće.

Bayer, koji je već isplatio više od milijardu dolara putem nagodbi u Sjedinjenim Američkim Državama, uložit će žalbu na pokretanje sudskog procesa protiv Yaz i Yasmin .

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene