Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Golema odšteta

23.000 korisnika BitTorrenta vreba tužba teška i do 3,45 milijardi dolara!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čak 23.000 građana SAD-a očekuje tužba zbog ilegalnog snimanja kopije filma The Expendables putem BitTorrenta. To će ujedno biti i najveća tužbe te vrste u SAD-u, maksimalne moguće težine i do nevjerojatnih 3,45 milijardi dolara!

Američki Copyright Group dobio je dozvolu suda da pribavi osobne podatke korisnika, koji su ilegalno snimili film, koristeći podatke koje imaju njihovi ISP (Internet service provider) servisi. Sud je dozvolio da se doznaju njihova imena, adrese, telefonski brojevi i e-mail adrese, prenosi Wired.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna završio i na sudu Prisluškivao suprugu dok je radila od kuće i zaradio 1,8 milijuna dolara: Novac mora vratiti, a žena ga je ostavila Slika nije dostupna sve završilo na sudu Bizarna drama bivših ljubavnika: "Bacio je moje testise. Stajali su u staklenci pored jaja u hladnjaku"

Navedeni ISP servisi, koji pružaju usluge spajanja na internet korisnicima, iste će obavijestiti o tome da će njihovi podaci postati javni do kraja tjedan. Svakog od optuženika, podsjetimo njih 23.000, čeka optužnica i kazna do maksimalno 150.000 dolara, iako će se većina vjerojatno nagoditi za kudikamo manji iznos naknade štete za povredu autorskih prava.

Zanimljiv je podatak da se čak 140.000 američkih državljana nalazi na sudu zbog ilegalnog snimanja sadržaja putem BitTorrenta.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene