Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija u Makedoniji

Ohridsko jezero: Pri potonuću broda najmanje 17 mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Ohridskom jezeru u Makedoniji dogodila se tragična nesreća.

Makedonske vlasti kažu da je najmanje petnaest osoba poginulo u potonuću turističkog broda na Ohridskome jezeru. ‘Vlada strahuje da bi broj žrtava mogao i narasti’, dodaje se u priopćenju. Neki makedonski mediji izvještavaju o 17 mrtvih, a jedna tamošnja televizijska postaja o čak 22 poginulih, dok je prema posljednjim informacijama BBC-a, poginulo najmanje 19 osoba. Tragedija se dogodila nakon što je došlo do potonuća turističkog broda.

Pročitajte i ovo Turizam; ilustracija - 1 Dobar znak Turisti pohrlili provesti Uskrs na hrvatskoj obali: Nije samo Dubrovnik hit destinacija ove predsezone Radnik u ugostiteljstvu - 2 Nedostatak radne snage Poslodavci na mukama, ali isplati se: Cilj je ključan, a oni su sve domišljatiji

Na brodu su bili bugarski turisti

Brod Ilinden potonuo je 200-injak metara od obale jezera, na jugozapadu Makedonije, a svjedoci nesreće tvrde kako je potonuo u vrlo kratkom vremenu, prenosi BBC. Spasioci su uspjeli spasiti oko 50-ak turista, uglavnom bugarske nacionalnosti. 'Policija i ronioci se nalaze na terenu, a pribojavamo se kako je broj osoba koje su se utopile i veći', izjavila je policijska glasnogovornica. Spasilačke ekipe i dalje rade, spašeni se dobro osjećaju i smješteni su u obližnjem hotelu Metropol, a samo jednoj osobi ukazana je liječnička pomoć.

Makedonska Vlada izrazila sućut

Uzrok nesreće još nije poznat, a istraga će pokazati je li na brodu bio neki kvar ili je do nesreće došlo zbog preopterećenja. Makedonska je vlada izrazila sućut zbog nesreće. Na mjestu tragedije su i ministri policije, transporta i veza i zdravstva.Ohridsko jezero inače je najveća makedonska turistička atrakcija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene