Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Velika vojna vježba počinje u srijedu u Poljskoj i u njoj će sudjelovati 12.500 vojnika, među kojima 750 vojnika iz osam drugih zemalja NATO-a, priopćilo je u utorak navečer poljsko ministarstvo obrane.


Ova se vježba od 2006. organizira svake dvije godine pod nazivom Anakonda i postala je "trajni elemenat NATO-a", ističe ministarstvo.

Vezani članci Koronavirus u svijetu - 4 Zemlja na korak do karantene: Imaju najveći dnevni broj zaraženih do sada, korona ušla u rudnike ugljena Ilustracija (Foto: Vincent Jannink / ANP / AFP) NATO se priprema za najveću vježbu od hladnog rata; 50.000 vojnika, tisuće tenkova, stotine brodova i zrakoplova

Osim Poljske, u toj vježbi sudjeluju vojnici iz Estonije, Litve, Nizozemske, Češke, Mađarske, Kanade, SAD-a i Velike Britanije. Odvijat će se do 3. listopada na sjeveru Poljske, a glavni joj je cilj izvršiti pripreme za prihvat, u slučaju potrebe, snaga NATO-a za brzo djelovanje.

Širi se NATO, ali i Rusi: Stižu novi ratni brodovi!

Poljska i baltičke zemlje zabrinute su za svoju sigurnost nakon što je Rusija u ožujku, podupirući separatističku pobunu na istoku Ukrajine, anektirala Krim. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook