Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Šeparović: 'Mesić nije predvodio konvoj Libertas'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Organizatorica i voditeljica konvoja "Libertas" novinarka Branka Šeparović danas je u Dubrovniku održala konferenciju za novinare u znak prosvjeda u povodu proglašenja predsjednika Stjepana Mesića počasnim građaninom Dubrovačko-neretvanske županije.

Kazala je kako je Stjepan Mesić naveden kao osoba koja je predvodila konvoj "Libertas", najpoznatiju civilnu akciju u povijesti ratovanja, što je, po njezinim riječima, "velik falsifikat i neistina".

Pročitajte i ovo Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola" Stjepan i Katarina Đerek Ratac Užas na magistrali: U sudaru poginuli brat (21) i sestra maturantica, sugrađani se opraštaju - "Ovo je da srce pukne od tuge"

"Stjepan Mesić je samo sudjelovao u prvom od triju konvoja potpore opkoljenu Dubrovniku, što bi kao legalist trebao priznati", kazala je Branka Šeparović i dodala da je ona u tijeku opsade Dubrovnika i hrvatskoga juga potaknula i organizirala pomorski konvoj prema Dubrovniku u kojem je sudjelovalo 180 brodova s 5000 ljudi.

Također je zatražila da se obrazloženje županijske Povelje preinači tako da se Stjepan Mesić imenuje sudionikom te akcije, a ne da ju je predvodio.

Predsjedniku Mesiću jučer je na svečanoj sjednici Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije uručena Povelja počasnog građanina. U obrazloženju se, uz ostalo, navodi kako je "nezaboravna njegova uloga, ali i hrabrost, kad je u Domovinskom ratu predvodio konvoj 'Libertas' u opkoljeni Dubrovnik".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene