Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opstaje li koalicija?

Maras Štromaru: "Jeste li još uvijek ministar?", on kaže da HDZ i HNS razgovaraju

Predrag Štromar na pitanje ima li rješenja za koaliociju pred pucanjem poručio je novinarima da se strpe. Ranije u Saboru SDP-ovcima također nije odgovorio ostaje li HNS u Vladi.

Ministra graditeljstva i prostornog uređenja i potpredsjednik Vlade, HNS-ova Predraga Štromara novinari su u srijedu u Saboru pitali hoće li HNS-ovi ministri u četvrtak doći na sjednicu Vlade ako bude glasanje o proračunu. 

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se hvalio Rafaleima, najavio i što će biti iduća ulaganja u vojsku Branko Tunić Kazna od osam godina HDZ-ovac koji je zalijepio člansku iskaznicu na čelo osuđen za ratni zločin

"Strpite se još malo, vidjet ćete", rekao im je Štromar.

Na pitanje ima li načina da HNS i HDZ izglade situaciju, odnosno postoji li rješenje za ovo stanje, Štromar je novinarima poručio da će vrlo brzo imati sve informacije.

"Naravno da razgovaramo i još ćemo razgovarati", rekao je Štromar novinarima.

HNS danima već ističe kako ne žele odustati od povećanja plaća prosvjetarima. Zato su najavili da HNS-ovi ministri neće doći u četvrtak na sjednicu Vlade na kojoj će biti predložen proračun. 

HDZ, pišu mediji, neće pristati na ucjene HNS-a pa je prema tome izvjestan izlazak HNS-a iz Vlade.

Štromara pritiskali i SDP-ovci

Zastupnici SDP-a nisu u srijedu prijepodne uspjeli natjerati Predraga Štromara da odgovori je li još ministar, hoće li to biti i sutra ili danas podnosi ostavku.

Odgovore na ta pitanja Gordan Maras i Arsen Bauk od ministra su tražili, ali ih nisu i dobili, na početku saborske rasprave o dva zakonska prijedloga s područja prostornog uređenja koja bi, uvjerava Vlada koja ih je predložila, trebala ubrzati i pojeftiniti izdavanje građevinskih dozvola, smanjiti birokraciju i rasteretiti gospodarstvo nepotrebnih nameta.

"Minimum korektnosti bio bi da kažete hoćete li sutra biti potpredsjednik, ostajete li u Vladi, hoćete li glasati za proračun", rekao je Štromaru SDP-ov Bauk referirajući se na pisanje medija da je Plenković prelomio da ne popušta HNS-u.

Potpredsjedniku Vlade rekao je i kako nije vrhunac političke mudrosti "u jeku parlamentarne" krize doći u Sabor i ne odgovoriti na pitanje ostaje li u Vladi.

"Da ostajete, da je ta Vlada dobra, s ponosom biste rekli da ostajete", iščitao je Bauk ministrovu šutnju.

Ponukan pisanjem medija, i Maras od Štromara traži odgovor u čije ime predlaže zakon.

"Vidimo u medijima da vam se premijer zahvalio na suradnji, da u proračun nisu uvršteni koeficijenti za nastavnike, što je HNS tražio, pa mi nije jasno jeste li još uvijek ministar, hoćete li biti sutra ili danas podnosite ostavku", pitao je SDP-ovac.

Ustvrdio je i kako je očito da će Vlada nastaviti voziti dalje na žetone svježe optuženog gradonačelnika.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene