Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Za izgrednike na stadionima 16 godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Navijačima koji će se prilikom izgreda na stadionima sukobljavati s policijom prijete kazne do 16 godina zatvora, predviđeno je novim Zakonom o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama usvojenim u Italiji.

Povod za donošenje zakona po hitnom postupku bili su incidenti do kojih je došlo prije dva mjeseca nakon utakmice Catania - Palermo kada je život izgubio jedan policajac.

Pročitajte i ovo Zabrana pobačaja, ilustracija Uoči izbora Jedna savezna država SAD-a vratila se u 19 stoljeće i oživjela zakon o pobačaju iz 1864. Davor Božinović i Barbara Štrbac, reporterka Dnevnika Nove TV Neredi u Splitu Božinović oštro odgovorio Milanoviću: "U vrijeme ovih koji danas kritiziraju, policajac početnik je imao manju plaću od kolege u BiH"

'Ovaj smo zakon dugovali svim ljudima koji su stradali u izgredima huligana na stadionima, a on će sasvim sigurno povećati naše izglede za dobivanje organizacije Europskog prvenstva 2012. godine', izjavila je ministrica za sport Giovanna Melandri.

Mnoge zakonske odredbe slične su onima koje je usvojila Velika Britanija za vrijeme premijerke Margaret Thatcher. Predviđeno je da registrirani huligani više neće moći ući na stadione, a za vrijeme odigravanja utakmica morat će se javiti u najbližu policijsku postaju. Izgrednicima koji paljenjem baklji i bacanjem petardi izazovu prekid utakmice biti će izrečene zatvorske kazne do četiri godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene