Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vodeći čovjek njemačkog sporta poziva Ullricha da prekine šutnju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Njemačke udruge olimpijskih sportova Thomas Bach pozvao je bivšeg pobjednika Tour de Francea Jana Ullricha (32) da napokon prekine šutnju kad su u pitanju optužbe o dopingu.

"Vrijeme je da Ullrich prekine šutnju i odgovori na optužbe o dopingu. Za njega bi najbolje bilo da igra otvorenim kartama, da progovori o svemu i ode na DNK testiranje. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rogge: Oštre mjere protiv dopinga i uzimanje DNK uzoraka Slika nije dostupna Ullrich oslobođen optužbe za doping

Nakon toga bilo bi mu puno lakše, a njegovo svjedočenje moglo bi ponovno vratiti ugled biciklizmu, koji je narušen brojnim dopinškim aferama", izjavio je Bach.

Ullrich se našao u središtu skandala nakon što je španjolska policija pokrenula istragu protiv liječnika Eufemiana Fuentesa, koji je mnoge sportaše opskrbljivao dopingom. 

Navodno je Ullrich od dr. Fuentesa nabavio tzv. krvni doping EPO te još neka zabranjena stimulativna sredstva. 

Nakon što se priča pojavila u novinama Ullrichu je zabranjen nastup na ovogodišnjem Tour de Franceu, a ubrzo je dobio otkaz od svoje momčadi T-Mobile. 

Ullrich je prije dva mjeseca, odmah nakon izbijanja afere, izjavio da nikada u životu nije uzimao doping, te je odbio mogućnost da ode na DNK testiranje. 

"Nikada nisam varao svoje kolege bicikliste. Također, nema potrebe da dokazujem svoju nevinost na DNK testu, nisam kriminalac", izjavio je početkom srpnja Ullrich.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene