Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rogge: Oštre mjere protiv dopinga i uzimanje DNK uzoraka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Jacques Rogge izjavio je da podržava oštre mjere koje se poduzimaju u borbi protiv dopinga.

U intervjuu za belgijski list "Het Laatse Nieuws" Rogge je kazao da su premetačine prostorija i prisluškivanje telefonskih razgovora prihvatljive metode borbe protiv osumnjičenih za uzimanje i davanje dopinga.

Pročitajte i ovo Provjereno: Dijete - 4 Uznemirujuće Šokantan razgovor djelatnice socijalne skrbi s djetetom: "Tata se neće zaustaviti, ići će dalje, a ti ćeš na vještačenje i aparate da vide govoriš li istinu" Energenti; ilustracija - 1 I nakon travnja Dnevnik Nove TV doznaje što donosi novi paket Vladinih mjera: Poznato je što će biti s cijenama struje, plina i 30 osnovnih proizvoda

Također, založio se uzimanje DNK uzoraka od svih vrhunskih sportaša. "Danas doping kontrola podrazumijeva davanje urina i krvi, a u budućnosti to bi trebali riješiti uzimanjem DNK uzoraka. Uostalom, to je znatno bezbolnije", rekao je Jacques Rogge. 

Rogge je izrazio i podršku dvojici ponajboljih biciklista na svijetu Janu Ullrichu i Ivanu Bassu.

"Optužbe protiv Ullricha i Bassa o uzimanju dopinga još nisu dokazane i zato mislim da bi im trebalo biti dopušteno da se natječu. Mnogi ne misle tako, no ja duboko vjerujem u geslo da nitko nije kriv dok mu se ne dokaže krivica. A njima još uvijek ništa nije dokazano", izjavio je Rogge.

Ullrich i Basso nisu mogli nastupiti na ovogodišnjem Tour de Franceu zbog sumnje u uzimanje dopinga. Skandal je izbio kada su u svibnju španjolske vlasti pokrenule istragu protiv liječnika Eufemiana Fuentesa, koji je mnoge bicikliste opskrbljivao sa tzv. krvnim dopingom (EPO).


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene