Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO Milanović najavio izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

Video: Sevilla se oprašta od Puerte

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posmrtni ostaci španjolskog reprezentativca i braniča Seville, 22-godišnjeg Antonia Puerte jučer navečer dovezeni se na stadion Ramon Sanchez Pizjuan u Sevilli gdje mu suigrači, obitelj, prijatelji i navijači još i sada odaju počast.

Puerta je preminuo je nakon što je tijekom subotnjeg dvoboja protiv Getafea u 1. kolu španjolskog prvenstva doživio dva srčana udara i u 35. minuti susreta izgubio svijest. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Doživio težak srčani udar Iznenada preminuo skijaški fotograf Renco Kosinožić Slika nije dostupna Preminuo za vrijeme ženinog pogreba

>> Braniču Leicestera pozlilo na terenu na dan smrti Puerte, najvjerojatnije zastoj rada srca 

>> Video: Zambijski nogometaš preminuo na treningu

U svlačionici je oživljavan masažom srca te je u kritičnom stanju prevezen u bolnicu. Liječnici ga, međutim, nisu uspjeli spasiti. Pogreb će biti održan u četvrtak.

>> Puerta umro nakon dva infarkta na travnjaku  

>> Video: Umalo umro na travnjaku


Tisuće navijača Seville okupilo se na stadionu i skandiralo njegovo ime. Momčad Seville stigla je na stadion predvođena trenerom Juandeom Ramosom. 

"Tijekom utakmice na kojoj se to dogodilo situacija se nije činila toliko dramatična. Čak je sam izašao s terena i otišao u svlačionicu. Da smo znali koliko je ozbiljno prekinuli bi utakmicu. Šokirani smo, ne možemo vjerovati: Da stvar bude gora, njegova zaručnica je trudna", rekao je Sevillin branič Andy Hinkel.

Preko 10.000 obožavatelja okupilo se na ulicama oko sevillskog stadiona Sanchez Pizjuan gdje je postavljena pogrebna kapelica radi odavanja počasti ovom 22-godišnjem nogometašu.

Počast su mu došli dati i bivši suigrači, uključujući i Sergia Ramosa koji trenutno igra za Real iz Madrida, te mnogi igrači suparničkih klubova. 

"Njegova smrt je velik gubitak za španjolski nogomet. Tako mlad čovjek s velikim potencijalom... Svi iz Real Madrida želimo izraziti svoju potporu i sućut njegovoj obitelji, suigračima, klubu i svim ljudima u Sevilli koji su ga voljeli", izjavio je kapetan Reala Raul. 

Lijes je bio omotan klupskom i španjolskom zastavom nošen na stadion, pratio ga je spontani pljesak i pjesma "Puerta prijatelju, Sevilla je s tobom". 

Zbog Puertine iznenadne smrti za 3. rujna odgođen je uzvratni dvoboj 3. pretkola Lige prvaka s grčkim AEK-om, te susret s Milanom u europskom Superkupu koji se trebao igrati ovaj petak. Odgođena je i ligaška utakmica protiv Osasune koja se trebala odigrati idući ponedjeljak, a predstojeći će vikend prije svake utakmice španjolske lige u njegovu čast biti minuta šutnje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene