Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Nogomet u Andama na 6.500 metara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bolivijski predsjednik Evo Morales se odlučio na prosvjed protiv Međunarodne nogometne federacije (FIFA), tj. protiv njezine odluke da se nogomet ne može igrati na visini većoj od 2.500 metara.

S predstavnicima vlade i bivšim nogometašima Morales je zaigrao nogomet u Andama, blizu najvišeg vrha u Boliviji Sajame (6542 m). 

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu Bijela kuća zabrinuta Izrael zabranjuje rad katarske medijske kuće: "Iznutra djeluje protiv Izraela" Slika nije dostupna FIFA suspendirala zabranu igranja na velikim nadmorskim visinama

"Gdje god možete voditi ljubav, možete igrati i nogomet", rekao je Morales nakon utakmice koja je trajala samo 15 minuta. 

Bolivijski predsjednik smatra da je FIFA-ina odluka rezultat lobiranja nogometnih divova, Brazila i Argentine, koji ne žele igrati nogomet sa svojim susjedima u visokim Andama. 

To pravilo iz 'igre' za održavanje bilo kakvih međunarodnih utakmica izbacuje prijestolnice Bolivije, Kolumbije, Ekvadora te stadione vodećih klubova u Peruu, Čileu i Meksiku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene