Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Izbornik Portugala udario Srbina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pred sam kraj kvalifikacijske utakmice Portugal - Srbija porasla je napetost na terenu. Igrači su se počeli naguravati, a sve je kulminiralo kada je izbornik Portugala Luiz Felipe Scolari udario srpskog reprezentativca Ivicu Dragutinovića.

Kada je u 86. minuti Branislav Ivanović izjednačio na 1:1, tenzije na terenu su drastično porasle. Portugalci su tražili zaleđe (na snimci se vidi da je najvjerojatnije i bilo), no njemački sudac Markus Merk je ignorirao njihove proteste. Gotovo svi igrači su se počeli naguravati, a Ivica Dragutinović, inače branič Seville, 'zaradio' je i crveni karton zbog sukoba s Ricardom Quaresmom. Iznerviran što Portugalci nisu vratili loptu Srbiji, nakon što je izbačena van zbog ozljede Nemanje Vidića, Dragutinović se okomio na Quaresmu, a izbornik Portugala na braniča Srbije. 

Pročitajte i ovo Kune PRIOPĆENJE HNB-A Milijarde kuna još su uvijek kod građana, njihova zamjena od sredine travnja na novoj lokaciji Slika nije dostupna EURO: Portugalci bez Manichea

"Branio sam Ricarda Quaresmu kojeg je Dragutinović htio udariti. Nisam ga udario, samo sam ga malo okrznuo po kosi. Za sve je kriv sudac koji nije sudio evidentno zaleđe", rekao je kasnije 58-godišnji Brazilac.

A Dragutinović je, naravno, porekao da je želio napasti  Quaresmu. 

"Želio sam s njime razgovarati i tada se dogodilo to što ste svi vidjeli i što su zabilježile i kamere. Razgovarat ćemo o tome sa Srpskim nogometnim savezom", rekao je Dragutinović. 

"Nedopustivo je da izbornik koji je osvojio naslov Prvaka svijeta može učiniti nešto takvo. Ako ne zna gubiti, neka odustane od nogometa", dodao je izbornik Srbije Španjolac Javier Clemente koji će od UEFA-e tražiti istragu. 

Portugalske nade da će se plasirati na EURO 2008. sve su manje, posebice nakon jučerašnjeg remija sa Srbijom pred 45.000 navijača. U Grupi A prva je Poljska sa 21 bodom, slijedi ju Finska sa 19, a slijedi ih Portugal sa 17 bodova, no s utakmicom manje. Srbija je četvrta sa 16 bodova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene